Vesti > Beograd

BROJ 11-0-11 za sve probleme BEOGRAĐANA: Jedinstvena telefonska linija Grada

Mada je bilo najavljeno da će komunikacija Grada i sugrađana zaživeti do kraja 2022. datum je pomeren zbog tehničkih problema

Izvor: K1info/Tanjug

08/02/2023 > 15:54

podeli vest:

BROJ 11-0-11 za sve probleme BEOGRAĐANA: Jedinstvena telefonska linija Grada
Foto: Tanjug/Jadranka Ilić


Jedinstvena telefonska linija grada Beograda za probleme građana (11-0-11) biće otvorena najkasnije do kraja februara najavio je danas  gradonačelnik Aleksandar Šapić. 

On je objasnio da više neće biti potrebe za pozivanjem različitih službi, već da će sve biti na jednom mestu.

- Imaćete jedan broj telefona i kada njega okrenete biranjem brojeva od jedan do devet dobićete službu koja će vam pružiti informaciju koja vas zanima - rekao je Šapić. 

On je preneo da je juče razgvoarao sa nadležnim sekreterijatom i da su mu rekli da će linija biti otvorena 15. februara, ali da on ostavlja mogućnost da to bude do kraja meseca.

Telefonska linija za probleme građana trebalo je da bude u upotrebi od kraja prošle godine, ali Šapić navodi da je bilo dosta problema sa instalacijama i traženjem adekvatnog prostoira, jer će to biti neka vrsta kol centra. 

Na pitanje koliko će biti efikasan novi sistem naplate u gradskom prevozu Šapić je rekao da je teško da neće biti efiasniji u odnosu na prethodni koje je obavljalo preduzeće "Kentkart".

- Naplata karata iz oktobra, novembra i decembra 2022. godine bila je veća nego tokom istih meseci prethodne godine. Od kada sam počeo da pozivam Beograđane na savest i objašnjavam kako sistem funkcioniše i šta je to što dobijamo ukoliko se plaćaju karte stvari su se promenile - rekao je on. 

Šapić je dodao i da ljudi koji će biti raseljeni sa Ade Ciganlije zbog premeštanja Zoo vrta neće ostati bez krova nad glavom i da će sve biti rešeno u okvirima zakona.

- Mi moramo zakonski da budemo sigurni na šta oni imaju pravo. Naravno da niko neće ostati bez krova nad glavom. Imamo razne eksproprijacije gde treba da izmestimo ljude sa trase beogradskog metroa i sa kraka Novog Beograda gde će prolaziti auto-put Miloš Veliki - rekao je Šapić.

On je kazao i da je Ada Ciganlija sigurno mesto za životinje koje nije podložno poplavama. 

- Kada su bile najveće stogodišnje poplave u Srbiji 2014. godine Ada Ciganlija nije popustila i tamo nije poplavilo. Ada Cigalnija se ispostavila kao prostor koji je najmanje plavio u poslednjih nekoliko desetina godina - zaključio je Šapić. 

 


 

 

Ostavite komentar