Vesti > Beograd

Mleko TEČE niz Nemanjinu ulicu - ko će da DONESE MED?

Proizvođači mleka okupili su se ispred Ministarstva poljoprivrede i održali jednosatni protest

Izvor: K1info/Tanjug

03/02/2023 > 14:27

podeli vest:

Mleko TEČE niz Nemanjinu ulicu - ko će da DONESE MED?
Foto: Tanjug/Zoran Žestić


Više stotina proizvođača mleka iz Srbije započelo je danas protest ispred Ministarstva poljoprivrede u Nemanjinoj ulici u Beogradu zbog niske otkupne cene mleka.

Proizvođači mleka traže najmanju zaštitnu cenu mleka i premiju od 20 dinara.

 

Dejan Trajković proizvođač iz Banata rekao je da su ministarstvu poznati zahtevi, te da su mlekari odbili juče da razgovaraju sa ministarstvom, dodajući da će to prihvatiti, ako bude poziva, posle današnjeg skupa.

Proizvođači mleka, okupljeni ispred Ministarstva poljoprivrede, jednosatni protest završili su prosipanjem uvoznog poljskog mleka niz Nemanjinu ulicu, a svoje mleko ponudili su da poklone Beograđanima.

Saobraćaj u Nemanjinoj ulici je trenutno zaustavljen. Ispred Ministarstva poljoprivrede, tokom sat vremena, obratilo se više nezadovoljnih proizvođača mleka iz Srbije, uključujući i Vojvodinu.

Kako nam je ispričao jedan od proizvođača mleka Dejan Trajković, pre protesta, zahtevi su poznati resornom ministarstvu.

Trajković je precizirao da se traži subvencija od 40.000 po grlu stoke, da premija bude povećana sa 10 na 20 dinara po litru mleka, kao i da se uvede zaštitna cena mleka u Srbiji.

 

 

Ostavite komentar

Beba

Toliko gladnih, a oni prosioaju mleko.Sram ih bilo.

03.02.2023 15:28