Vesti > Beograd

Novo ruho CENTRA: Rekonstrukcija SREMSKE ULICE završena, uređuju se PEŠAČKI prilazi

U Sremskoj ulici kompletno zamenjena konstrukcija oko prilaza, stavljen je novi lift, a zamenjene su podne i zidne ploče

Izvor: K1info/Tanjug

30/01/2023 > 11:01

podeli vest:

Novo ruho CENTRA: Rekonstrukcija SREMSKE ULICE završena, uređuju se PEŠAČKI prilazi
Foto: Tanjug printscreen


Rekonstrukcija Sremske ulice sa ciljem proširenja pešačke zone u najužem centru grada je završena, obnovljen je prilaz podzemnom pešačkom prolazu, a trenutno se uređuju pešački prilazi kod Palate Albanije i Robne kuće “Beograd” na Terazijama. 

- Kraj između ulice Maršala Birjuzova i Knez Mihailove ulice, taj deo Sremske ulice je sada potpuno pretvoren u pešačku zonu i kompletna rekonstrukcija je završena - rekao je za Tanjug predsednik opštine Stari grad Radoslav Marjanović.

- Završen je i prilaz podzemnom prolazu u Sremskoj i trenutno se završava i podzemni prilaz kod Palate Albanije. Istovremeno se radi i prilaz podzemnom prolazu kod Robne kuće Beograd na Terazijama i uskoro počinje da se radi i prilaz kod hotela Moskva - rekao je Marjanović. 

On je dodao da će se krenuti sa kompletnom rekonstrukcijom samih podzemnih prolaza onda kada se budu završili svi prilazi njima. 

- Dok su trajale rekonstrukcije građani nisu mogli da prolaze, nisu mogli da koriste delove podzemnih prolaza, a sada u ovoj sledećoj fazi, kada se završe svi prilazi, postave novi liftovi, onda će se praviti koridori i u narednim mesecima imaćemo kompletno završene podzemne prolaze koje smo započeli - rekao je Marjanović. 

On je naglasio da je u Sremskoj ulici kompletno zamenjena konstrukcija koja se nalazila oko samog prilaza, takođe stavljen je potpuno novi lift, a zamenjene su podne i zidne ploče. 

Foto: Tanjug printscreen

 

Stavljena je potpuno nova rasveta, dodaje, a postavljen je video nadzor koji već daje rezultate na prvom urađenom prilazu podzemnim prolazima, jer više nema grafita i nalepnica.

- Kada se završi kompletna rekonstrukcija imaćemo čiste i bezbedne podzemne prolaze i oni više neće biti ruglo u centru grada kao što je to bilo u prošlosti - rekao je Marjanović. 

Što se tiče radova na pešačkom prilazu kod Palate Albanije, Marjanović je rekao da su u završnoj fazi te da su preostali finalni radovi na konstrukciji oko tog prilaza. 

- U narednih petnaest dana i ovi radovi će biti kompletno završeni, a zatim i kod podzemnog prolaza na Terazijama - rekao je Marjanović. 

 

Ostavite komentar