Vesti > Beograd

U GRADU OTVORENOG SRCA svečano otvorena ULICA OTVORENOG SRCA

Tradicionalna manifestacija počela je 1. januara u podne u centru Beograda, uz pesmu "Zvončići" koju je izveo dečji hor Čarolija

Izvor: K1info/Tanjug

01/01/2023 > 13:08

podeli vest:

U GRADU OTVORENOG SRCA svečano otvorena ULICA OTVORENOG SRCA
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović


Tradicionalna manifestacija "Ulica otvorenog srca" počela je i ovog 1. januara u podne u centru Beograda, uz pesmu "Zvončići" koju je izveo dečji hor Čarolija.      

Manifestaciju je svečano otvorio direktor turističke organizacije Beograda Miodrag Popović i naglasio da je Beograd jedini grad na svetu koji ovako obeležava prvi dan Nove godine.

- Jedini grad na svetu i jedini ljudi na svetu koji umesto da spavaju, ujutru posete Ulicu otvorenog srca. Kada strancima predstavljate Beograd najčešće pričamo o slavljima, ali Ulica otvorenog srca je jedinstvena, i dešava se samo ovde  rekao je Popović.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

Ovogodišnju Ulicu otvorenog srca posetio je veliki broj građana u pratnji najmlađih, a kako posetioci ističu, lepo vreme i visoka temperatura za ovo doba godine doprineli su tome.

Najmlađi su se, kako kažu, najviše obradovali klovnovima koji se nalaze na nekoliko mesta na pešačkoj ruti Ulice otvorenog srca.

Tu su i baloni, tezge sa medenjacima i nezaobilazni crveni i plavi "nosići" od sunđera čijom se kupovinom donira novac za doktore-klovnove koji uveseljavaju decu pacijente bolnica u Srbiji.

Kako je najavljeno na konferenciji za novinare pre nekoliko dana, tokom dana posetioce očekuje bogat program i različite atrakcije.

 

Nakon nastupa Hora Čarolija, ispred Ateljea 212 pevaće mladi glumci Dušan Svilar, Đorđe Kreća, Đorđe Stojković, kao i glumci iznenađenja.

Najavljeno je i učešće Bistrika Bilje Krstić, Teatra Mimart i trubača, a na kraju će koncert održati Đorđe David.

Ulica otvorenog srca nastala je pre pola veka u Gradskoj kafani kada su glumci Ateljea 212 menjali uloge sa kelnerima i prvog dana nove godine služili goste.

Od 1988. godine događaj je zvanično ušao u kalendar najznačajnih manifestacija Grada Beograda kroz koji prođe 100.000 ljudi. Ulicu otvorenog srca organizuje TOB u saradnji sa Opštinom Stari grad.

Ostavite komentar