Kako je IZABRAN srpski kandidat za OSKARA? Oglasio se Filmski centar Srbije
Pored broja osvojenih poena u prvom i drugom krugu glasanja, objavljena su i imena sedmoro članova komisije koji su odlučivali o izboru
30.09.2023
Film/SerijaREDITELJI o izboru srpskog KANDIDATA za Oskara: Objava ukazuje na NEOZBILJNOST i netransparentnost komisije
Članovi "Selekcione komisije" koji su većinom glasova doneli odluku o izboru srpskog kandidata za Oskara nisu javno poznati
30.09.2023
Film/SerijaRADOŠ BAJIĆ se oglasio posle ODLUKE FCS da SRPSKI KANDIDAT za Oskara bude film "Što se bore misli moje"
Prema nezvaničnim saznanjima, u trci za prestižni status nacionalnog kandidata za nagradu Oskar učestvovalo je osam filmova
28.09.2023
Film/SerijaMIROSLAV LEKIĆ: Odustao sam od filma o Košarama, snimam "RUSKOG KONZULA" sa Lauševićem
On primećuje da će "Ruski konzul" biti "klizak projekat" jer veći deo publike ne zna ništa o događajima iz vremena u kome se radnja odvija
30.04.2023
Film/SerijaManjinskoj SRPSKOJ KOPRODUKCIJI Srebrni medved u Berlinu za NAJBOLJI SCENARIO
Ovogodišnji laureat Berlinala nastao je u koprodukciji Nemačke, Francuske i Srbije, a ovdašnji koproducent je beogradski Dart Film
26.02.2023
Film/SerijaSve što niste znali o SRĐANU KARANOVIĆU: PROMOCIJA KNJIGE Stefana Arsenijevića "MALO IZNAD TLA"
Publika će takođe moći da pogleda Karanovićev kratki diplomski film "Neblbni" (Ma nemoj) iz 1968. i kultni TV film "Pogledaj me, nevernice"
04.02.2023
KnjigeRadoslavu Zelenoviću URUČENA NAGRADA "Nebojša Popović" za 2022. godinu
Dosadašnji dobitnici nagrade su Svetlana i Zoran Popović, Vladimir Petrić, Milan Vlajčić, Miroljub Stojanović, Srđan Vučinić i Pavle Levi
12.01.2023
Film/SerijaRADOSLAV ZELENOVIĆ dobitnik nagrade “Nebojša Popović” za 2022. godinu
Nagrada “Nebojša Popović” će ovogodišnjem dobitniku biti uručena 11. januara 2023. godine u Dvorani Kulturnog centra
29.12.2022
Film/SerijaFCS: Srbija će biti U FOKUSU FESTIVALA "Black Nights" u Estoniji 2023. godine
Delegacija predvođena direktorom Gordanom Matićem održala je važne sastanke sa estonskim i evropskim kolegama na festivalu "Black Nights"
29.11.2022
Film/SerijaFilm "Mrak" Dušana Milića srpski KANDIDAT ZA OSKARA
Selekciona komisija FIS-a je izabrala film “Mrak” da bude predstavnik Srbije za dodelu Oskara u kategoriji najbolji međunarodni film
20.09.2022
Film/Serija