Sport > Time Out

SKANDAL U SVETU SPORTA! UHAPŠEN NAJBOLJI GOLFER NA SVETU! Ovo je razlog, PRETI MU ZATVOR

Šefler (27) osvojio je četiri od prethodnih pet turnira, uključujući i Masters u aprilu

Izvor: K1info/telegraf.rs

Autor: Anica Ninković

17/05/2024 > 15:55

podeli vest:

SKANDAL U SVETU SPORTA! UHAPŠEN NAJBOLJI GOLFER NA SVETU! Ovo je razlog, PRETI MU ZATVOR
Foto: Tanjug/AP


Najboljeg svetskog golfera Skotija Šeflera uhapsila je policija u petak ujutro, dok je pokušavao da uđe u golf klub Valhala, mesto održavanja ovonedeljnog PGA šampionata.

Saobraćaj ispred terena za golf bio je potpuno obustavljen pošto je šatl autobus oko 5 sati ujutro udario i usmrtio pešaka.

Šefler se suočava sa ozbiljnim optužbama, uključujući napad drugog stepena na policajca, krivično delo trećeg stepena, nesavesnu vožnju i nepoštovanje saobraćajne signalizacije. Pušten je iz pritvora u 8:40 ujutro i uputio se ka Valhali. Optužba za napad je krivično delo, dok su ostale prekršaji.

Neidentifikovani muškarac pokušavao je da pređe Šelbivil Roud oko 5 sati ujutro kada ga je udario autobus u posebnoj traci. Policija je saopštila da je muškarac preminuo na licu mesta.

U 6:45 ujutro, nekoliko policajaca i hitnih službi još uvek je bilo na mestu nesreće. Saobraćaj je bio potpuno zaustavljen, a šatl autobusi koji su prevozili navijače na teren za golf bili su obustavljeni.

Prema izjavi njegovog advokata, Šefler će sam odlučiti da li će danas učestvovati u drugom kolu.

Šefler je pokušavao da zaobiđe mesto nesreće. Policajac mu je naredio da stane, ali je Šefler nastavio da vozi još 10 do 20 metara ka ulazu.

Policajac se zakačio za automobil, a Šefler je zaustavio vozilo kod ulaza u golf klub Valhala. Posle 20 do 30 sekundi, Šefler je spustio prozor kako bi razgovarao sa policajcem. Policajac ga je tada izvukao iz vozila i stavio mu lisice.

Darlington, koji je bio prisutan na mestu događaja, izjavio je da se Šefler okrenuo prema njemu i zatražio pomoć, ali mu je policajac naredio da se povuče, rekavši: "Sada ide u zatvor, tu ništa ne možete da uradite."

Šefler (27) osvojio je četiri od prethodnih pet turnira, uključujući i Masters u aprilu. Trebalo je da započne svoju rundu u 10:08 ujutro.

Ostavite komentar