Sport > Time Out

PETA zatražila POMOĆ od Luisa Hamiltona oko UKIDANJA trke pasa na Aljasci

Vlasnik Formule 1, kompanija Liberty Media, povezana je sa jednom od koorporoacija koje sponzorišu nehumano takmičenje

Izvor: K1info

15/06/2023 > 16:10

podeli vest:

PETA zatražila POMOĆ od Luisa Hamiltona oko UKIDANJA trke pasa na Aljasci
Foto: Youtube PrintScreen/PETA


Luis Hamilton se suočio sa pristalicama organizacije PETA (People for the Ethical Treatment of Animals - Ljudi za etički tretman životinja) tokom intervjua sa Totom Volfom na Forbsovom Iconoclast samitu.

PETA je neprofitna organizacija koja se bori protiv okrutnog ponašanja prema životinjama.

Oni se oštro suprotstavljaju trci pasa Iditarod (The Iditarod Trail Sled Dog Race) koja se održava na Aljasci u dužini od skoro 1000 milja.

To je godišnja trka na koj se psi takmiče vukući saonice na temperaturama ispod nule, zbog čega je PETA protiv ovog takmičenja.

Prema PETA-i, preko 150 pasa je umrlo tokom trke, iako nije rečeno u kom vremenskom periodu.

GCI, telekomunikaciona koorporacija koja sponzoriše trku, povezana je sa vlasnicima Formule 1, kompanijom Liberty Media.

Vodeći uzrok smrti pasa na Iditarodu je aspiraciona pneumonija koja nastaje usled patološke inhalacije (udisanja) tečnosti i čvrstih čestica u donje delove disajnih puteva, a zvanični broj smrtnih slučajeva ne uključuje one koji su ubijeni samo zato što nisu bili dovoljno brzi ili su umrli dok su bili vezani pored neodgovarajućih boksova ili plastičnih buradi na velikoj hladnoći, praksa otkrivena u tajnoj istrazi PETA-e.

Alaska Airlines, Chrysler, Coca-Cola, Jack Daniel’s, Wells Fargo, ExxonMobil, i mnoge druge kompanije prekinule su veze sa Iditarodom pošto su od PETA-e saznale kako psi pate i umiru zbog trke.

Sedmostruki svetski šampion je i sam ljubitelj pasa, i često se slika sa svojim voljenim Roskom.

Ostavite komentar