Sport > Time Out

Ćirine LEGENDARNE IZJAVE: Samo je on mogao da PSUJE tako, da se niko se NE LJUTI

Preminuli Miroslav Blažević ostaće upamćen kao jedan od najvećih šmekera i fudbalskih trenera s ovih prostora

Izvor: K1info/b92.net

08/02/2023 > 13:24

podeli vest:

Ćirine LEGENDARNE IZJAVE: Samo je on mogao da PSUJE tako, da se niko se NE LJUTI
Foto: Starsport


Preminuli Miroslav Blažević ostaće upamćen kao jedan od najvećih fudbalskih trenera s ovih prostora. Međutim, dugo ćemo ga pamtiti i po brojnim čuvenim izjavama koje je davao medijima.

Ćiro je bio poznat kao čovek koji se ne suzdržava da jasno kaže šta misli o bilo čemu i bilo kome.

Najbolji trener na svetu
Šuker i Batistuta

O Batistuti pred okršaj protiv Argentine na SP-u 1998. godine

- Ni Zvone (Boban) ni ja ne bismo dali Šukera za deset Batistuta. J*bo te Batistuta.

Čistač u Švajcarskoj pa selektor

U odlasku u Švajcarsku radio je kao čistač, a osam godina kasnije postao selektor ove zemlje.

- Kada me jedan šovinista novinar upitao jesam li očekivao da ću od metlara postati selektor, nisam porekao da sam bio metlar, iako sam tada furao Jaguara, a oblačili me kreatori. Odgovorio sam mu: Kad sam bio metlar, nisam mislio da ću biti selektor. Ja sam u to bio siguran, budalo jedna!

Život su mala zadovoljstva i velika razočaranja

- Čuješ... Skoro si me rasplakao, jer to je najveća istina. Ja sam bio šampion i kup osvajao. Bio sam selektor pet reprezentacija. I to su sve velike satisfakcije. A još veće razočaranje je kada si na ulici. Kada te đubrad isteraju i onda ti hodaš trotoarom i pitaš se: "Bože, hoće li me još neko angažovati?" E, to su ta razočaranja koja totalno zakamufliraju onu radost koju si imao kad si bio šampion.

Poruka mladima
Sreća i razočaranje

- Nikada sreća ne može biti tako velika kad pobediš, koliko je razočaranje veliko kad izgubiš.

Sedam faktora uspeha
O talentu

- Moja me majka spremala za sveštenika. Otišao sam u semenište, ali kada me časna sestra oblačila, shvatio sam da to nije za mene. Otišao sam kući i rekao majci da sam se zaljubio u časnu sestru i tu je bio kraj mog svešteničkog puta. Želim reći da moraš biti talenat za neke stvari i da se to ne može nametnuti.

O nacionalizmu

- Ja volim sve ljude. Mrzim ove primitivce koji odlaze u ekstreme pa mrze nekoga zato što nije... To je grozno. Ja sam takav, evo ti sve, poštujem tvoje, ali nemoj dirati moje. To je u mojoj doktrini i mom odgoju. Odrastao sam s muslimanima i Srbima. Nikad nismo znali ko je ko. Nadam se da će to jednom prevagnuti kod nas jer čojek se ne sme pozivati na primitivce koji su smatrali da mogu ubiti, a da im se ništa ne dogodi. To je strašno.

 

Ostavite komentar