Sport > Tenis

Velika četvorka - poslednji put?

Novak Đoković priključiće se Rodžeru Federeru, Rafaelu Nadalu i Endiju Mariju u Timu Evrope

Autor: tanjug

22/07/2022 > 09:29

podeli vest:

Velika četvorka - poslednji put?
Foto: Starsport/Pexel/K1


Najbolji srpski teniser Novak Ðoković potvrdio je da će učestvovati na Lejver kupu koji se ove godine se održava u londonskoj O2 areni od 23. do 25. septembra.

Srpski teniser priključiće se Rodžeru Federeru, Rafaelu Nadalu i Endiju Mariju u Timu Evrope, pa će tako velika četvorka svetskog tenisa ponovo biti na okupu.

- Uzbuđen sam zbog povratka u Tim Evrope. Ovo je jedino takmičenje u kojem igrate kao tim sa momcima protiv kojih se uglavnom takmičite. Igrati sa Rafom, Rodžerom i Endijem, tri moja najveća rivala, biće stvarno jedinstven trenutak u istoriji našeg sporta - izjavio je Ðoković.

Kapiten Tima Evrope, legendarni teniser Bjern Borg, izjavio je da njegov tim ima velike šanse da trijumfuje.

- Nisam mogao ni da zamislim da imam četiri ikone našeg sporta u jednom timu. Znam da oni shvataju važnost ovog trenutka i da će biti spremni. Svake godine naš cilj je da pobedimo. Sa njima... Sviđaju mi se naše šanse - istakao je Borg.

 

Lejver kup je takmičenje koje je pokrenuo Švajcarac Rodžer Federer sa svojim menadžerskim timom, a ime nosi po legendarnom australijskom teniseru Rodu Lejveru.

Tim Evrope nikada nije izgubio na Lejver kupu, slavivši u Pragu 2017, Čikagu 2018, Ženevi 2019. i Bostonu 2021. godine.

Novak Ðoković se poslednji put na Lejver kupu takmičio 2018. godine u Čikagu.

Kada je reč o timu sveta, kapiten DŽon Mekinro za sada može da računa na Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima, Amerikanca Tejlora Frica i Argentinca Dijega Švarcmana.

Ostavite komentar