Priče > Sudbine

TUŽNE VESTI IZ SVETA TENISA! Umro čovek koji je najzaslužniji za razvoj AUSTRALIJAN OPENA

Brajan Tobin preminuo je u ponedeljak u 93. godini

Izvor: K1info

Autor: Mina Duduković

24/04/2024 > 09:46

podeli vest:

TUŽNE VESTI IZ SVETA TENISA! Umro čovek koji je najzaslužniji za razvoj AUSTRALIJAN OPENA
Foto: Youtube PrintScreen/tennisfamer


Brajan Tobin, nekadašnji predsednik Međunarodne teniske federacije i Tenis Australije, preminuo je u ponedeljak u 93. godini, saopštio je ITF!

Gobin je svojevremeno bio tensier i nastupao je 1950-ih i 1960-ih godina prošlog veka, dok je kao administrator uradio mnogo više za beli sport. Pogotovo kada je u pitanju Australija.

Postao je prvi predsednik ITF-a sa punim radnim vremenom 1991. godine i vodio je upravljačko telo u novu eru koja je usledila nakon uspostavljanja ATP i VTA turneja i ponovnog uvođenja tenisa na Olimpijske igre 1988. godine.

Najzaslužniji je što se Australijan open preselio sa travnatih terena Kujonga u sadašnji Melburn park, te je nadgledao izgradnju Rod Lejver arene na kojoj se danas igra pomenuti Grend slem. Pre 21 godinu primljen je u Kuću slavnih.

- Brajan će zauvek biti upamćen kao predsednik koji je uspešno preselio Australijan open iz Kujonga u Melburn Park 1988. i postavio scenu za mene i predsednike koji su usledili, da povećamo Open kako bismo postali ravnopravan partner našim kolegama Grend slem turnirima - rekao je bivši predsednik Tenis Australija Džef Polard.

Ostavite komentar