Sport > Tenis

ĐOKOVIĆA ĆE TRENIRATI ŽENA? Dve LEGENDARNE teniserke u trci za NASLEDNIKA Ivaniševića - cela Srbija čeka njegovu ODLUKU

Ameli Morezmo i Končita Martinez - u krugu kandidata za naslednika Gorana Ivaniševića

Izvor: K1info/kurir.rs

Autor: Kristina Jokić

30/03/2024 > 11:00

podeli vest:

ĐOKOVIĆA ĆE TRENIRATI ŽENA? Dve LEGENDARNE teniserke u trci za NASLEDNIKA Ivaniševića - cela Srbija čeka njegovu ODLUKU
Foto: K1info/Starsport/Tanjug/AP/Shutterstock


Pitanje od "milion dolara" neće dobiti odgovor u narednim danima. Novak Đoković još nije odlučio da li uopšte želi da ima trenera u nastavku karijere. Kada to "preseče", ako odgovor bude potvrda kreće analiza ko bi mu najviše pomogao od potencijalnih kandidata.

Dva imena, ma koliko delovalo u prvi mah nerealno, postoje na spisku onih koji bi mogli da budu uz Novaka. Reč je o dve dame - Ameli Morezmo i Končiti Martinez. Ove dve legendarne teniserke su po završetku karijere prešle u trenerske vode.

Imale su dosta iskustva u radu sa teniserima, pa ih mnogi vide kao idealne i na mestu Đokovićevog trenera. Pre svega zbog poljuljanog odnosa koji je Novak imao na terenu sa Goranom i ogromne nervoza koja se tada pojavlivala.

Foto: wikipedia.org

 

Kada bi u boksu bila Ameli ili Končita to bi donelo potpuno drugačiji odnos na relaciji trener - igrač. U ovoj fazi karijere svetskom broju jedan potreban je mir i strpljenje, a ne izlivi besa i nervoza.

Rad se jednom od ovih vrhunskih teniskih trenerki bi mu to doneo. I taj stav je postao sve glasniji.

Ameli Morezmo je sarađivala sa Endijem Marijom, Lukom Pujom, bila je predvodnik Dejvis kup tima Francuske... Trenutno je direktorka Rolan Garosa, ali Novakov potencijalni poziv može da promeni sve. 

Končita Martinez je takođe trenirala mušku reprezentaciju svoje države (Španija), a pre nekoliko godina dobila je prizanje VTA tura za najboljeg stručnjaka u godini.

Foto: wikipedia.org

 

Ne bi trebalo zaboraviti ni Džudi Marej koja slovi za veliko ime među damama koje se bave trenerskim poslom. I on je svakako jedna od opcija..

Posle Monte Karla bi trebalo da saznamo kakav je plan Novaka na temu trenera (tamo će uz njega da bude Nenad Zimonjić). Možda će i od rezulata u kneževini zavisiti njegova odluka.

Ostavite komentar