Sport > Tenis

ŠOK! NOVAK ĐOKOVIĆ ostao bez TRENERA: RASKINUO SARADNJU SA GORANOM IVANIŠEVIĆEM!

Da li će i koliko brzo Novak Đoković imenovati novog šefa stručnog štaba stoji kao sledeće veliko pitanje

Izvor: K1info/kurir.rs

Autor: Mina Duduković

27/03/2024 > 09:35

podeli vest:

ŠOK! NOVAK ĐOKOVIĆ ostao bez TRENERA: RASKINUO SARADNJU SA GORANOM IVANIŠEVIĆEM!
Foto: Starsport/Tanjug/AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake


Završena je jedna velika i uspešna priča. Novak i Goran više neće da budu tim.

Goran Ivanišević, nekadašnji drugi igrač sveta sa 31 osvojenih titula u singlu i dublu, višestruki finalista Rolan Garosa, Vimbldona i Novak Đoković, osvajač rekordnih 24 Grend Slem titula i aktuelni svetski broj 1 u 417. nedelji na čelu ATP rang liste objavili su prekid dugogodišnje uspešne saradnje. Ovu vest je na svom Instagram profilu potvrdio Novak Đoković.

Posle treniranja zemljaka Marina Čilića (sa kim je osvojio Ju Es Open 2014.), Tomaša Berdiha i Miloša Raonića, član Teniske kuće slavnih iz Hrvatske se jula meseca 2019. pridružio stručnom štabu Novaka Đokovića u kome je isprva delio trenersku ulogu sa Marjanom Vajdom, da bi postao glavni trener našeg asa zvaničko od početka marta 2022.

Tokom saradnje sa Goranom Novak je osvojio čak 9 Grend Slem trofeja, 9 Mastersa i još 6 turnira Serije 500 i 250 kao i Junajted Kup sa reprezentacijom Srbije, možda i presudnih odličja za nezvanično - ali po statistici neoborivo - zvanje Đokovića kao “najboljeg tenisera svih vremena”.

Da li će i koliko brzo Novak Đoković imenovati novog šefa stručnog štaba stoji kao sledeće veliko pitanje.

Da li će pribeći rešenju koje će više služiti svrsi “odnosa sa javnošću” (kao što su bili Agasi, Martin) gde bi mogla da se razmotre neka velika imena među bivšim teniskim asovima i aktuelnim trenerskim stručnjacima, momentalnoj stabilizaciji (kao svojevremeno Štepanek) ili eventualnom povratku Marjanu Vajdi... Ili će Novak u prvo vreme dopunske “konsalting” obaveze prebaciti na u poslednje vreme iz “boksa” sve rečitijeg Marka Panikija i operativnog tur-menadžera a bivšeg sparing partnera Karlosa Čarlija Hereru preostaje da se vidi.

U svakom slučaju, nemoguće je a ne preneti iskreno žaljenje poznavaoca tenisa širom sveta što je do ovog razlaza među prijateljima i poštovaocima međusobnog teniskog lika i dela došlo baš u ovom trenutku.

Ostavite komentar