Sport > Tenis

Majstor je MAJSTOR: Posle 76 dana pauze, Đoković ODUVAO Tijafoa

Đokovićeva bajkovita pobeda posle 76 dana pauze: Novak nije dao Tijafou ni poen na svoj servis u prvom setu!

Autor: telegraf.rs

24/09/2022 > 21:43

podeli vest:

Majstor je MAJSTOR: Posle 76 dana pauze, Đoković ODUVAO Tijafoa
Foto: Tanjug/AP Photo/Kin Cheung


Nije ga bilo na terenu gotovo dva i po meseca, ali nije izgubio ni delić svog uobičajenog šmeka. Novak Đoković zagospodario je terenom protiv Frensisa Tijafoa i za manje od sat vremena igre stigao je do pobede, kojom je timu Evrope doneo novu prednost protiv ekipe "ostatka sveta" - 2:0 (6:1, 6:3)!

Koliko je dobro igrao Đoković govori i podatak da je tek u četvrtom gemu na svoj servis izgubio prvi poen, a da je uspevao da koristi gotovo svaku priliku koja mu se sa druge strane ukazivala kada je na servisu stajao Tijafo.

Servis je neverovatno dobro služio Đokovića, koji je dugo imao preko 80% preciznosti, a na sve to je dobijao gotovo svaki od poena kada ga je to oružje služilo. Sa druge strane, ne može se reći da je Tijafo blistao, bio je potpuno indisponiran nakon slabog starta i vrlo brzo je upao u Noletovu mašinu.

Prvi set započeo je razmenjenim gemovima bez izgubljenog poena na obe strane, posle čega se Đoković "uozbiljio" i dobio preostalih pet gemova u ovom delu igre. Na sve to, nije ispustio ama baš nijedan poen kada je on bio na servisu, što govori o dominaciji. Sve je potrajalo samo 22 minuta.

U drugom setu je krenulo najbolje moguće - brejkom na servis Tijafoa. Potom se igralo gem po gem, Đoković je imao nekoliko šansi da rutinski i nešto ranije završi posao, pošto je imao još nekoliko brejk lopti na servise Amerikanca, ali se ovaj ipak uspešno branio. Međutim, na drugoj strani nije uspeo da anulira Novakovu prednost iz prvog gema i zasluženo je morao da mu pruži ruku.

 

 

 

 

Ostavite komentar