Sport > Tenis

Srbija POBEDILA Južnu Koreju u Dejvis kupu - pobedom nad Kanadom IDEMO U ČETVRTFINALE

Naša selekcija će odlučujuću borbu za plasman na završni turnir mati protiv Kanade u subotu

Autor: K1info.rs/Tanjug

15/09/2022 > 20:48

podeli vest:

Srbija POBEDILA Južnu Koreju u Dejvis kupu -  pobedom nad Kanadom IDEMO U ČETVRTFINALE
Foto: Pixabay.com


Teniska reprezentacija Srbije pobedila je Južnu Koreju već nakon singl mečeva u drugom kolu B grupe Dejvis kupa. Srbija je trijumfovala zahvaljujući pobedama Dušana Lajovića i Miomira Kecmanovića, te nakon dve runde ima po pobedu i poraz.

Reprezentacija Južne Koreje ublažila je večeras poraz od Srbije (2:1) posle duela dublova. Ði Sung Nam i Minkju Song savladali su Nikolu Ćaćića i Miomira Kecmanovića sa 6:4, 6:2 posle sat i 10 minuta igre. Prethodno je Lajović savladao Seong Čan Honga 6:4, 6:0, dok je Kecmanović bio bolji od Sunvua Kvona rezultatom 6:3, 6:4.

"Orlove" u petak očekuje odlučujući susret za plasman u nokaut fazu, a protivnik će biti selekcija Kanade.

Izabranici selektora Viktora Troickog sada imaju po jednu pobedu i poraz. Ispred su Španci i Kanađani koji su bili uspešni na startu.

Srbija će baš sa Kanađanima igrati za direktan prolaz dalje jer se očekuje da Španci opravdaju ulogu favorita protiv Južnokorejaca.

Pobednik B grupe igraće u četvrtfinalu sa drugoplasiranom selekcijom iz A grupe, koju čine Argentina, Hrvatska, Italija i Švedska, dok će prvoplasirani tim A grupe na megdan drugoplasiranoj reprezentaciji B grupe.

Eliminacioni mečevi završne faze Dejvis kupa, četfrtfinala, polufinala i finale, biće igrana Malagi od 24. do 27. novembra, kada će biti poznat šampion.

 

Ostavite komentar