Sport > Tenis

Đoković ostaje PRVI na ATP listi do kraja godine: Pobedio Runea u prvom meču ZAVRŠNOG mastersa u Torinu

Novak se u Torinu bori i za sedmu titulu u karijeri na Završnom mastersu

Izvor: K1info/telegraf.rs

13/11/2023 > 00:30

podeli vest:

Đoković ostaje PRVI na ATP listi do kraja godine: Pobedio Runea u prvom meču ZAVRŠNOG mastersa u Torinu
Foto: Tanjug/AP/Antonio Calanni


Srpski teniser Novak Đoković trijumfalno je započeo takmičenje na Mastersu u Torinu, pošto je savladao Holgera Runea rezultatom 2:1 (7:6, 6:7, 6:3) u meču koji je trajao više od tri sata.

Oba tenisera su od starta duela bila sigurna u izvođenju početnih udaraca. Ipak, već u 5. gemu prvog seta Rune je uspeo da napravi brejk, iako je Novak uspeo da spase dve lopte. Već u narednom gemu Đoković je uspeo da ekspresno povrati brejk, a Danac je napravio duplu servis grešku kod presudnog poena.

Foto: Tanjug/AP/Antonio Calanni

 

Do kraja seta oba tenisera su sačuvala svoj servis, pa se otišlo u taj-brejk. I pored toga što je Rune bolje počeo i poveo sa 2:1, Novak uspeva da se konsoliduje i napravi seriju 4:0 kojom je zasluženo došao do osvajanja prvog seta.

U drugom setu viđena je ista slika. Rune je krenuo silovito i ranim brejkom uspeo dad povede sa 2:0, da bi kako je set odmicao Đoković bivao sve bolji. U trećem gemu Rune pravi duplu servis grešku, a onda gestikulacijom rukama pozivao publiku da ga podrži, što je samo dalo snagu srpskom teniseru.

Nakon toga, i Đoković i Rune su odlično servirali i nizali asove. U 11. gemu Đoković je imao šansu da "slomi" protivnika, ali je Danac pravovremenim izlaskom na mrežu osvojio gem koji mu je garantovao taj-brejk.

Ipak, on je pripao Dancu koji je u ovom delu igre bio maestralan. Imao je 6:0, a Novak je uspeo da osvoji samo jedan poen, pa je treći set odlučivao ko će na megdan Sineru.

Novak je odlično otvorio završni set, uspeo da povede sa 2:0, ali danas maestralni Rune uspeva da napravi brejk. Đoković je u trećem gemu burno reagovao i lomio rekete, dok ga je publika izviždala. Već u narednom gemu Rune je bio siguran na servisu i izjednačio na 2:2.

Foto: Tanjug/AP/Antonio Calanni

 

Posle odličnog servisa srpski teniser uspeva da povede, da bi u 6. gemu napravio brejk koji je prelomio meč. Poveo je sa ispostaviće se, nedostižnih 4:2 i rutinski priveo meč kraju.

U narednom kolu rival najboljeg tenisera svih vremena biće Italijan Janik Siner, koji je ranije savladao Stefanosa Cicipasa sa 2:0 u setovima (6:4, 6:4).

 

Ostavite komentar