Sport > Tenis

NOVAK posle POBEDE nad Fokinom opet ODUŠEVIO Srbiju: Divne su EMOCIJE kad se igra za OTADŽBINU

Sledeći cilj je pobediti Češku kako bi se dobio što bolji žreb u Malagi

Izvor: K1info/Tanjug

15/09/2023 > 20:19

podeli vest:

NOVAK posle POBEDE nad Fokinom opet ODUŠEVIO Srbiju: Divne su EMOCIJE kad se igra za OTADŽBINU
Foto: Tanjug/AP


Srpski teniser Novak Đoković rekao je, posle pobede nad Alehandrom Davidovičem Fokinom i plasmana Srbije na završni turnir Dejvis kupa, da je cilj pobeda na ovom takmičenju i dodao da je igranje za svoju državu ogromna privilegija i čast.

Odmah posle meča, Đoković je odgovarao na pitanja novinara, a prvo je bilo kakav je osećaj igrati za Srbiju i pobediti.

- Igrati za svoju zemlju i za Srbiju je nešto potpuno drugačije. Velika odgovornost i pritisak, ali i velika privilegija i čast. Drago mi je da sam uspeo da doprinesem ovom pobedom i ovim poenom. Na žalost, španska publika je želela da prođu, ali nisu uspeli. Mi smo uradili dobro u singlu i sad ćemo pokušati protiv Češke da obezbedimo prvo mesto u grupi C kako bismo imali bolji žreb u Malagi - rekao je Đoković koji je Davidoviča Fokinu pobedio rezultatom 2:0 (6:3, 6:4).

Osvrnuo se Đoković i na kratak period između osvajanja US opena i igranja za Srbiju posle samo pet dana.

- Sve se dešavalo brzo u tih nekoliko dana. Toliko sam bio srećan zbog pobede u Njujorku i proslave kod kuće. Ostaviti familiju kod kuće nikad nije lako. Došao sam svojoj drugoj familiji. To mi daje najveću radost i divne emocije da mogu da igram za svoju zemlju. Na početku sezone sam rekao, grend slemovi i igrati za svoju zemlju, to su mi prioriteti. Hoću da doprinesem koliko god mogu i evo tu smo. Cilj je ispunjen, Mi smo u Top 8 - dodao je osvajač 24 grend slem pehara i osvajač Dejvis Kupa 2010. godine sa Srbijom.

Na kraju je istakao koliko bi mu značilo da Srbija ponovo osvoji Dejvis kup.

- Značilo bi nam mnogo, to je naš cilj. Imali smo izuzetnu godinu 2010. kad smo uzeli Dejvis Kup. Igrali smo finale 2013. i još tri ili četiri puta polufinale. Format se menja, sad je svaki poen važan. Ako ne pobedite dva meča u singlu morate da pobedite u dublu, a mi nemamo baš mnogo dubl iskustva u timu. Pokušavamo da radimo na tome. Nadamo se da ćemo u Malagi moći da budemo kompletni, da budemo zdravi i da dobijemo šansu da se borimo za trofej - zaključio je Đoković.

Ostavite komentar