Sport > Tenis

Dušan Lajović SLOMIO VAVRINKU na startu Šangaja

Sjajan start srpskog tenisera na turniru u Kini, u prvom kolu izbacio višestrukog Grend slem šampiona

Izvor: K1info/telegraf.rs

04/10/2023 > 08:50

podeli vest:

Dušan Lajović SLOMIO VAVRINKU na startu Šangaja
Foto: Tanjug/AP


Srpski teniser Dušan Lajović sjajno je startovao na turniru u Šangaju pošto je u prvom kolu uspeo da izbaci višestrukog Grend slem šampiona, Stana Vavrinku sa 6:4, 7:6.

Duel je trajao sat i 45 minuta, a Duci ostvario najveći trijumf na kineskoj turneji koji bi mogao da mu da dodatni zamah da se vrati u svetskih Top 50.

Protivnik u drugoj rundi takmičenja biće mu Talon Grikspor iz Holandije koji je postavljen za 23. nosioca i momak koji je bio slobodan na startu turnira.

Pretilo je Lajoviću da kinesku avanturu označi kao neuspešnom, jer je u Čengduu ispao u drugom kolu, a u Pekingu već u prvom, dok ga žreb nije najbolje poslužio u Šangaju namestivši mu Vavrinku koji i dalje nikome nije lak protivnik.

Ipak, srpski predstavnik je igrom podsetio na Banjaluku gde se okitio titulom, odmah je napravio brejk za 1:0 i nastavio da pritiska Stana koji je ponovo posustao za 5:2.

Uspeo je Švajcarac da vrati jedan brejk, ali to je bilo sve od njega u prvom setu.

U drugom je već bilo dosta više borbe, jer je Vavrinka odgovarao Duciju na svakom koraku.

Lajovićev brejk u trećem je poklopljen sa ribrejkom u četvrtom gemu (2:2), a onda je onaj u sedmom poklopljen sa ribrejkom u osmom (4:4).

Bilo je opasno, protivnik je imao i set loptu na 6:7, ali je Dušan sa tri vezana poena uspeo da zaključi veliki posao.

Ostavite komentar