Sport > Tenis

ĐOKOVIĆ preslišao FOKINU i odveo Srbiju na FINALNI TURNIR Dejvis kupa, DUBL samo DOKUSURIO Špance

Posle Lasla Đerea, poen našoj reprezentaciji doneo i najbolji teniser seta

Izvor: K1info

15/09/2023 > 19:23 >> 23:02

podeli vest:

ĐOKOVIĆ preslišao FOKINU i odveo Srbiju na FINALNI TURNIR Dejvis kupa, DUBL samo DOKUSURIO Špance
Foto: Tanjug/AP Photo/Thibault Camus


Teniseri Srbije plasirali su se na finalni turnir Dejvis kupa, pobedivši u Valensiji reprezentaciju Španije - tačnije, u duelu koji traje tri meča, naši momci su već poveli sa 2:0, pobedama Lasla Đerea, a zatim i Novaka Đokovića, tako da meč dublova nije promenio ništa.

Đoković je, inače, savladao Alehandra Davidoviča Fokinu sa 2:0 (6:3, 6:4) u tropskoj atmosferi dvorane u Valensiji, a onda je dubl samo dovršio posao - Nikola Ćaćić i Miomir Kecmanović su maksimalnim rezultatom pobedili kombinaciju Fokina-Granoljers - 2:0 (6:4, 7:6). 

Što se Noletovog meča tiče, on je prelomio prvi set u osmom gemu, kada je oduzeo servis rivala i poveo sa 5:3. Bio je to maratonski gem, u kojem je osvojeno ukupno 22 poena, ali ih je više na kraju osvojio Nole i došao u priliku da servira sa osvajanje seta.

Najbolji teniser sveta nije časio ni časa - potvrdio je brejk i ovaj deo igre rešio u svoju korist - 6:3, posle čega su igrači natopljeni znojem otišli u svlačionice da se presvuku, jer su uslovi u dvorani u Valensiji bili jako loši.

Drugi set nije počeo najbolje po Novaka, a Fokina je stigao do brejka u četvrtom gemu i poveo sa 3:1. Ipak, pri vođstvu rivala od 4:2 Srbin je pokazao od čega je sazdan - napravio je brejk.

Od tog trenutka pitanje pobednika se nije postavljalo, Đoković je osvojio još tri gema zaredom, slavio 6:4 u drugom setu i doneo odlučujući poen Srbiji za plasman na finalni turnir Dejvis kupa.

Ostavite komentar