Sport > Tenis

DISCIPLINA mi je sve, NE MOGU bez nje: ĐOKOVIĆ oduševljen posle JOŠ JEDNOG plasmana u GREND SLEM finale

Đoković će u finalu igrati protiv boljeg iz meča između Španca Karlosa Alkarasa i Rusa Danila Medvedeva

Izvor: K1info

09/09/2023 > 00:15

podeli vest:

DISCIPLINA mi je sve, NE MOGU bez nje: ĐOKOVIĆ oduševljen posle JOŠ JEDNOG plasmana u GREND SLEM finale
Foto: Tanjug/AP


Najbolji srpski teniser Novak Đoković zasluženo je stigao do svog 10. finala na US openu. Srbin je sa 3:0 pobedio domaćeg igrača, Bena Šeltona, pokazavši da momak koji u oktobru puni 21 godinu ima još mnogo da uči da bi mogao ravnopravno da mu stane na crtu.

Naravno, po završetku meča, Đoković nije krio zadovoljstvo trijumfom.

 

 

- Prvo, još jednom bih iskazao zahvalnost publici, mnogo cenim što ste ovde i dajete podršku tenisu. Ovo su prosto mečevi i situacije zbog kojih i dalje ustajem ujutru i pokušavam da radim kao što to rade i mladi igrači u našem sportu. Bio sam sposoban da igram svoj najbolji tenis večeras i želim da nastavim da ga igram najbolje. Igrao sam i četvrtfinale i polufinale protiv domaćih tenisera... Ovaj meč je mogao da ide i na jednu i na drugu stranu, bilo je dosta uzbuđenja, ali sam zadovoljan zbog pobede - rekao je srpski teniser.

Na pitanje da objasni kako i dalje dominira terenima širom sveta, odnosno šta za njega znači disciplina, Novak je imao jasan odgovor.

- Disciplina je sve, to je kombinacija moći volje, uma - imate ciljeve koje sebi postvljate - kratkoročne i dugoročne. Ja toliko godima imam ovaj sport, ali mislim da još imam šta da mu pružim, da imam još dosta toga u svojim nogama. Još jedno grend slem finale, ne mogu biti srećniji - zaključio je Đoković po završetku polufinalnog meča na US openu.

Novak će u finalu US Opena protiv boljeg iz meča između Španca Karlosa Alkarasa i Rusa Danila Medvedeva.

 

 

 

Ostavite komentar