Sport > Tenis

Đokovićev rival u polufinalu US OPENA: Američki klinac sa MINOBACAČEM u rukama

Ovaj 20- godišnji igrač zabeležio je najbrži servis na turniru - 239 kilometara na čas

Izvor: K1info

06/09/2023 > 10:24

podeli vest:

Đokovićev rival u polufinalu US OPENA: Američki klinac sa MINOBACAČEM u rukama
Foto: Tanjug/AP Photo/Charles Krupa


Novak Đoković u polufinalu US opena igraće sa mladim američkim teniserom Benom Šeltonom, koji je u četvrtfinalu, posle tri sata i sedam minuta igre, pobedio zemljaka Fransisa Tiafoa sa 3:1 u setovima - 6:2, 3:6, 7:6 (9:7), 6:2.

Ovaj talentovani 20-godišnji Amerikanac, 47. na svetu, definitivno je najveća senzacija ovogodišnjeg US opena. On je nakon Dominika Tima, Karaceva i Tomija Pola u četvrtfinalu savladao i favorizovanog sunarodnika, čime je ostvario ubedljivo najbolji rezultat u karijeri.

Biće to prvi međusobni duel iskusnog Đokovića i mladog Amerikanca - okršaj najboljeg riternera u istoriji i tenisera koji je na ovogodišnjem US openu odservirao najviše asova i zabeležio najbrži servis na turniru - čak 239 kilometara na čas.

Na pitanje da li zna protiv koga igra sledeći meč, Šelton se malo našalio:

- On je osvojio možda 23 ova (Grend slema), ili tako nešto. Bilo je teško u ova poslednja dva meča, igrao sam sa Amerikancima, ali nadam se da ćete mi vi ljudi (misleći na publiku) pomoći za dva dana - poručio je on.

Foto: Tanjug/AP Photo/Charles Krupa

 

Šeltonu će ovo biti prvo polufinale i najveći izazov u karijeri, a nasuprot sebe imaće najteži mogući izazov - Novaka Đokovića, kome će ovo biti 13. polufinale samo na US openu.

Polufinalni duel između Đokovića i 20. godišnjeg Amerikanca biće odigran u petak.

Ostavite komentar