Sport > Tenis

Đoković u POLUFINALU US Opena, Fric može samo da SANJA pobedu nad NAJBOLJIM - 3:0 (6:1, 6:4, 6:4)

Novak je po 8. put savladao Amerikanca Tejlora Frica i plasirao se u svoje 13. polufinale na US openu

Izvor: K1info/telegraf.rs

05/09/2023 > 19:30 >> 22:40

podeli vest:

Đoković u POLUFINALU US Opena, Fric može samo da SANJA pobedu nad NAJBOLJIM - 3:0 (6:1, 6:4, 6:4)
Foto: Tanjug/AP Photo


Kako se i očekivalo, Novak Đoković je lagano savladao Tejlora Frica u četvrtfinalu US opena! Miljenik domaće publike u Njujorku pao je 8. put u okršaju sa najboljim teniserom ikada - 3:0 (6:1, 6:4, 6:4), čime se srpski teniser plasirao u svoje 13. polufinale na US openu.

Nije izgledalo da će sve baš ići tim tokom u prvoj polovini prvog seta meča, koji je trajao dva sata i 38 minuta. Ne toliko zbog rezultata već zbog ne baš sjajne Novakove igre, posebno u svojim servis gemovima. U prvom je spasio jednu brejk priliku rivala, u drugom iskoristio svoju drugu, međutim usled vrlo lošeg procenta ubačenog prvog servisa Amerikanac je odmah vratio brejk.

Od tog trenutka na terenu je do kraja seta postojao samo jedan teniser. Presudan je bio četvrti gem u kom Fric nije koristio svoje šanse, što je kažnjeno novim izgubljenim servisom. Za čas posla na semaforu je pisalo 6:1 pa je Nole stekao ogromnu psihološku prednost.

I pored četiri duple servis greške, koliko ih je dostigao početkom drugog seta, Novak ga je faktički rešio u svoju korist kada je brejkom poveo sa 2:1.

Foto: Tanjug/AP Photo

 

Preživeo je i golgotu u narednom gemu, četiri šanse Amerikanac je propustio da se vrati u egal, što je na kraju bio i jedini pravu pokušaj koji mu se ukazao u ovom setu. Prolazili su servisi kao na traci i na kraju je sa 6:4 Đoković duplirao vođstvo.

Najzanimljviiji tenis, ali i dešavanja gledali smo u trećem setu. Nije bilo brejka do sedmog gema, ali je jako blizu Fric bio u šestom, međutim tada je Nole bio priseban i sa četiri uzastopna poena održao egal, uz prepoznatljiv urlik na kraju.

Ko je sledeći Amerikanac?

Naredni protivnik Novaka Đokovića biće pobednik iz američkog derbija Frensis Tijafo - Ben Šelton koji je na programu u noći između utorka i srede.

Kako to obično biva u sledećem gemu je usledio brejk, koji je bio kratkog maha zbog poprilično kontroverznih dešavanja koja će uslediti.

Novak Đoković - Tejlor Fric 3:0 (6:1, 6:4, 6:4)

6:4 - Ako je propustio prvu priliku, drugu meč loptu Đoković nije želeo da ispusti i to bi bilo to za večeras od šampiona!

5:4 - Vidno je bio ljut Đoković, što mu je u ovoj situaciji pomoglo da drugu šansu realizuje i ponovo povede! Serviraće za pobedu.

4:4 - Šta se sve sada izdešavalo... Spasio je dve brejk lopte Novak, ali je u ključnom poenu zbunjen urlikom iz publike pogrešio, potom u narednom poenu i izgubio svoj servis. Potom, je taj gledalac izašao s tribina, nakon što mu je Đoković pokazivao da ode.

Foto: Tanjug/AP

 

4:3 - Tako je! Karakter kakav retko ko ima ponovo na delu. Posle teškog gema oduzet servis protivniku i sada je kraj jako blizu.

3:3 - Au kakav gem. Bilo je 15:40, ali to nije sprečilo Novaka. Četiri uzastopna poena, od toga dva proslavljena na vrlo zanimljiv način, grimasom, potom i urlikom. Idemo dalje.

2:3 - Najneizvesniji set, u to nema sumnje. Verovatno će jedan oduzet servis biti presudan.

2:2 - Novo izjednačenje, srpski as će u narednom gemu tražiti brejk prilike.

Foto: Tanjug/AP

 

1:2 - Kada je prvi servis tu teško je boriti se na servis gemu Frica. Preko 80% osvojenih poena na prvom, ali samo 20-ak na drugom za Amerikanca. Sve u svemu ponovo ima vođstvo.

1:1 - Utisak je da gledamo Novaka na još jednom običnom zadatku i da ga ništa ne može zaustaviti. Sve za sada ide prema planu.

0:1 - Kratka pauza za toalet je okončana, Tejlor dopušta Novaku jedan poen i vodi baš kao na početku prošlog perioda igre.

Foto: Tanjug/AP Photo

 

2. set

6:4 - To je to, Novak je bez muke poveo i sa 2-0! Moraće Fric da pronađe čudo kako bi odužio duel.

5:4 - Od 30:0 do izjendačenja do smanjenja razlike. Sada čekamo Đokovićev servis i dupliranje razlike.

5:3 - Možda i najlakše dobijen gem od početka duela. Bez izgbuljenog poena, Fric će servirati za produžetak seta.

4:3 - Brzo teku gemovi, na kratku pauzu domaći teniser ipak ide sa minusom od jednog.

4:2 - Ni blizu nije bio rival da ugrozi servis Đokovića, za razliku od njegovog prošlog servis gema. Nole diktira tempo.

3:2 - Još jednom je viđen "đus", ali je poslednji voz u ovom setu ipak uhvatio Tejlor Fric.

3:1 - Kilometarski gem je okončan dobro po Novaka. Čak četiri brejk šanse nije realizovao Fric i ovo će sigurno uticati na njegovo samopouzdanje. Ogromna razlika.

Foto: Tanjug/AP Photo

 

2:1 - Novi brejk. Sa lakoćom dolazi Đoković do oduzetih servisa, Amerikanac zaista  ne izgleda dobro na terenu.

1:1 - Imao je potencijalno Amerikanac šansu da napadne Novaka na 30:30. Već četiri duple greške napravio je naš teniser, ali rezultat se kreće povoljnim tokom.

0:1 - Konačno gem za raspucanog Frica, sa nulom. Tri vinera je osvojio, skoro kao u celom prvom setu.

Foto: Tanjug/AP Photo

 

1. set

6:1 - Bez mnogo problema i ovaj gem pripada Noletu. Prvi set je završen. Nivo igre neuporedivo bolji u odnosu na početak meča.

5:1 - Sada se igra Frica skroz raspala. Đoković je prestao da greši i nametnuo svoj ritam. Jedna šansa za oduzimanje servisa je bila dovoljna.

4:1 - Konačan jedan lakše dobijen gem. Potvrđen brejk. Biće jako teško Amerikancu da se vrati.

3:1 - Najduži gem od početka meča pripada Đokoviću! Gem loptu nije iskoristio Fric, ali zato jeste Nole drugu brejk priliku.

2:1 - Nije dugo potrajala prednost. Slab procenat ubačenog prvog servia koči Novaka. Amerikanac koristi šansu i vraća se u set.

2:0 - Ide brejk! Odmah je stekao Đoković 0:30, posle i prvu brejk priliku koju nije iskoristio, ali je druga bila uspešna.

1:0 - Spasio je Nole jednu brejk loptu. Nije se gem kretao u poželjnom pravcu, mnogo grešaka, jedna dupla servis, ali kada je bilo najpotrebnije srpski as je bio bolji.

Otprilike očekivan termin početka. Novak prvi servira.

Ostavite komentar