Sport > Tenis

Nadal ODUŠEVLJEN što mu NOVAK NIJE još odmakao u GOAT trci: KARLOSE, pružio si mi OGROMNU RADOST

Veliki Noletov rival i drugi u nadmetanju za najvećeg svih vremena, upravo iza Đokovića, odmah čestitao Alkarazu

Izvor: K1info

16/07/2023 > 21:37

podeli vest:

Nadal ODUŠEVLJEN što mu NOVAK NIJE još odmakao u GOAT trci: KARLOSE, pružio si mi OGROMNU RADOST
Foto: Tanjug/AP Photo/Thibault Camus


Španac Karlos Alkaraz prekinuo je niz Novaka Đokovića od 10 godina nepobedivosti na Vimbldonu, onemogućivši mu ne samo da osvoji osmi pehar u Londonu i tako se izjednači sa Rodžerom Federerom, nego i da dođe do 24. grend slem titule.

Da je pobedio, Novak, koji sada ima 23 grend slem trofeja, dodatno bi se udaljio od glavnog favorita za titulu najboljeg svih vremena, Španca Rafaela Nadala, koji je u ovoj kategoriji stao na broju 22.

U suštini, svi znamo da je Đoković najbolji svih vremena po dosadašnjim rezultatima, mada se Nadal verovatno nada - pošto je najavio povratak na teren krajem ove ili početkom sledeće godine - da može da osvoji još neki grend slem i učini tu trku neizvesnom. Zato i ne treba da čudi što nije časio ni časa posle trijumfa Alkaraza istakne koliko je srećan. Zbog Karlosa, naravno...

"Čestitam, Karlose. Danas si nam pružio ogromnu radost i sigurno si naš pionir španskog tenisa. Maolo Santana je navijao za tebe, gde god da je, kome si se takođe danas pridružio. Veoma snažan zagrljaj i uživaj u ovom trenutku, šampione!" - napisao je Nadal u poruci na Twitteru.

Ostavite komentar