Sport > Tenis

SINE, još da rasteš: ĐOKOVIĆ održao čas tenisa SINERU i ušao u FINALE VIMBLDONA

Novak će imati priliku da se bori za osmi trofej u Londonu, ujedno i 24. grend slem titulu

Izvor: K1info

14/07/2023 > 17:53

podeli vest:

SINE, još da rasteš: ĐOKOVIĆ održao čas tenisa SINERU i ušao u FINALE VIMBLDONA
Foto: Tanjug/AP


Najbolji srpski teniser Novak Đoković ponovo je u finalu Vimbldona! Nole je danas u polufinalu pobedio Italijana Janika Saniera sa 3:0 (6:3, 6:4, 7:6) i imaće priliku da se bori za osmu titulu na grend slemu u Londonu! Osim blage neizvesnosti do taj-brejka trećeg seta (kada je opet više nije bilo), 36-godišnji Novak je stvarno pokazao Sineru, koji će u avgustu da napuni 22 godine, ko je tata u ovoj igri i ko vlada Vimbldonom.

Ujedno, biće to prilika za Novaka da dodatno uveća prednost u odnosu na sve tenisere u istoriji čovečanstva i poboljša lični rekord - da osvoji ukupno i 24. grend slem titulu u karijeri. Jedan takav rekord, gde mu u istoriji čovečanstva više nema ravnog (ili ravne), Novak je danas već oborio.

No, do takvog uspeha čeka ga velika prepreka - u nedelju, 16. jula od 15 časova, Đoković će se za pehar boriti sa novim mladim lavom, 20-godišnjim Špancem Karlosom Alkarazom, koji je u drugom polufinalu razvalio Rusa Danila Medevedeva.

Treći set, Đoković - Siner 7:6

7:6 (7:4) - Đoković pokazao da je kralj taj-brejkova - iako je Italijan poveo sa 2:0 u ovom delu igre, Novak je preokrenuo rezultat i na kraju stigao do finala Vimbldona.

6:6 - Srbin odigrao sigurno i uveo treći set u taj-brejk

6:5 - Siner je obezbedio bar taj-brejk, ponovo pritisak na Novaku da ostane u igri u trećem setu

5:5 - Italijanski teniser stigao do dve set lopte, pa je usledila standardno nekulturna reakcija vimbldonske publike prema Đokoviću u narednim poenima. On kao da je njima u inat zaigrao angažovanije i, upućujući im žestoke reči, kojima nije mesto da ih ovde ponavljamo - izjednačio.

Foto: Tanjug/AP Photo/Alastair Grant

 

4:5 - Siner sigurno osvojio svoj peti gem, pa će Đoković sada servirati za ostanak u setu

4:4 - Srpski teniser bez većih problema osvaja gem na svoj servis

3:4 - Najlakši gem za Italijana, osvojio ga je bez izgubljenog poena

3:3 - Novak je odličnim servisima stigao do još jednog izjednačenja u trećem setu

2:3 - Ne predaje se Siner, Italijan je osvojio još jedan gem na svoj servis!

2:2 - Morao je Đoković gem na svoj servis da igra na razliku, ali je bio najsigurniji kada je to bilo najpotrebnije - u finišu, tako da je stigao do izjednačenja

1:2 - Novak je "stisnuo" Italijana i stigao do tri brejk lopte početkom trećeg gema. Ipak, prvu brejk-loptu nije iskoristio, zatim je Siner odservirao as, a potom i izjednačio. Italijan je došao i do prednosti, a onda asom, koji mu je bio i peti uzastopni poen, ponovo došao do vođstva.

1:1 - Đoković fantastičnim servisima stiže od izjednačenja

0:1 - Siner osvaja gem na svoj servis na početku trećeg seta

Foto: Tanjug/AP

 
Drugi set, Đoković - Siner 6:4

6:4 - Novak sigurnim servisima i agresivnom igrom nije dozvolio Italijanu ni promil nade - osvojo je gem izgubivši samo jedan poen i poveo sa 2:0 u setovima

5:4 - Siner je dobrim servisima držao Đokovića na distanci, pa je uspeo da smanji prednost rivala i ostane u setu

5:3 - Srpski teniser je nastavio da koristi prednost svog servisa, pa je sada stigao samo na gem od osvajanja drugog seta

4:3 - Novak je imao dve brejk lopte, ali je Italijan ipak uspeo da osvoji gem

4:2 - Psiha jaka kao stena! Bitno je da Novak u ovim momentima pokaže snagu koju poseduje i nastavlja za osvajanjem gemova!

3:2 - Uzeo je Siner naredni gem. Novak je osvojio samo jedan poen.

3:1 - Stigao je Siner skraćenu loptu iako je bio iza osnovne linije. Đoković je pri poenu uzviknuo, a sudija je zbog toga prekinuo poen. Negodovao je Đoković zbog toga, ali je morao da ponovi poen zbog "ometanja" rivala. Uprkos svemu Đoković je došao do gem lopte. Gotovo sa mreže je Italijan nakon duge razmene poslao lopticu u mrežu - novo izjednačenje. Ponovo "blista" sudija Ričard Hejg, koji je opomenuo Đokovića zbog prekoračenja vremena između servisa. Nakon svega - gem ide Srbinu.

Foto: Tanjug/AP

 

2:1 - Novak Đoković oduzima servis Janiku Sineru i na početku drugog seta. Spasio je Italijan dve brejk lopte, ali treću nije.

1:1 - Opet je Siner uspeo da zapreti, ali Novak je opet  poravnao u gemovima.

0:1 - Ipak je uspeo da osvoji ovaj prvi gem drugog seta Janik Siner. Novak se približio na 30:30, ali je Italijan dobio naredna dva poena.

Foto: Tanjug/AP

 
Prvi set, Đoković - Siner 6:3

6:3 - GEM i SET! Novak osvaja prvi set! Osvojio je Siner prvi poen, a Đoković je potom samo završio priču.

5:3 - Siner preuzima još jedan gem i uspeva da produži ovaj set. Međutim, u narednom Novak servira i može lako da ga osvoji.

5:2 - Đoković i ovoga puta uzima gem i to sa samo jednim ispuštenim poenom, tako da ga sada samo jedan deli od osvajanja prvog seta.

4:1 - Novak opet suočen sa brejk loptom Sinera na 30:40 i opet je uspeo da se sačuva. Nastavlja Italijan da vrši pritisak.

3:1 - Upisao se sada i Siner na semafor. Nekoliko jakih udaraca iz forhenda i Novak je prvi put poklekao danas na Centralnom terenu.

3:0 - Sve ide u najboljem mogućem smeru. Novak je lagano sačuvao svoj servis i sačuvao brejk.

Foto: Tanjug/AP

 

2:0 - Ovo je bilo prelako. Đoković već ima brejk prednosti.Stigao je do 30:40 i nije gubio vreme, već je odmah brejknuo Italijana.

1:0 - Drama već u prvom gemu. Preživeo je Novak! Imao je prvobitno 0:30, pa je dopustio Sineru dve brejk lopte, ali se na kraju ipak izvukao i osvojio ovaj prvi servis gem.

Zbog obilne kiše koja pada u Londonu izvesno je da će se ovaj meč odigrati u dvoranskim uslovima. To neće smetati Novaku Đokoviću, koji je već imao iskustvo sa tim u glavnom gradu Engleske ove godine.

Đoković je do polufinala stigao pobedama nad Pedrom Kaćinom iz Argentine, Džordanom Tompsonom iz Australije, Stenom Vavrnikom iz Švajcarske, Hubertom Hurkačem iz Poljske i Andrejom Rubljovim iz Rusije.

Sa druge strane, Janik Siner je izbacio Huana Martina Serundola iz Argentine, Dijega Švarcmana iz iste zemlje, Kentana Alija iz Francuske, Danijela Elaija Galana iz Kolumbije, kao i Romana Safijulina iz Rusije.

Do sada su se Novak Đoković i Janik Siner sastajali tri puta i sva tri puta je slavio Srbin. Nekako pravi reper za to što nas čeka danas je njihov prošlogodišnji meč sa Vimbldona kada je Đoković slavio u pet setova i to pošto je Italijan vodio sa 2:0.

Prema kladionicama, Novak je veliki favorit, pošto je kvota na njegovu pobedu 1,20, dok je kvota na trijumf Sinera oko 4,50.

Ostavite komentar