Sport > Tenis

POLAKO dečko, prvo SKOČI, pa reci hop: ALKARAZ se nada da će u FINALU da igra protiv ĐOKOVIĆA

Španski teniser, na putu do onoga što je zamislio, u prvom kolu igra protiv Francuza Žeremiija Šardija

Izvor: K1info/Tanjug

02/07/2023 > 21:17

podeli vest:

POLAKO dečko, prvo SKOČI, pa reci hop: ALKARAZ se nada da će u FINALU da igra protiv ĐOKOVIĆA
Foto: Tanjug/AP


Karlos Alkaraz izjavio je na konferenciji za medije pred početak Vimbldona da se nada da će u finalu igrati protiv najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića.

Iako je prošle godine na travnatom grend slemu ispao u četvrtom kolu (a 2021. u drugom), 20-godišnji Španac već kuje planove o finalu. Prva prepreka na tom putu na startu Vimbldona biće mu Francuz Žeremi Šardi.

- Rekao bih da su svi pod pritiskom. Ne samo ja, već svi koji moraju da igraju najbolje što je moguće tri sata na grend slemu. Moram da se nosim sa tim, ali to je nešto što želim. Nadam se da ću ovde igrati finale sa Novakom. Mislim da ću biti u stanju da stavim pod pritisak druge igrače, uključujući i Đokovića. Došao sam na Vimbldon sa mnogo samopouzdanja misleći da mogu da napravim dobar rezultat. Ipak, po meni, glavni favorit je Đoković - istakao je Alkaraz.

Nije se Alkaraz afirmisao kao neko ko briljira na travi, budući da i nema previše iskustva na ovoj podlozi, ali tenis koji je igrao u pripremnim mečevima je bio zaista dobar, što ga u velikoj meri i ohrabruje.

- Počeo sam Kvins bez očekivanja da ću pobediti i osvojio sam ga. Sjajno je igrati na tako visokom nivou. Mnogo mi je poraslo samopouzdanje. Moja očekivanja su velika. Mislim da ću biti u stanju da stavim pod pritisak druge igrače, uključujući i Đokovića. Došao sam na Vimbldon sa mnogo samopouzdanja misleći da mogu da napravim dobar rezultat. Ipak, po meni, glavni favorit je Đoković.

Foto: Tanjug/AP

 

Španski teniser je i objasno zbog čega ima takvo mišljenje o Novaku.

- Stvari radi veoma, veoma lako. Kreće se zaista dobro. Takođe dobro udara, veoma čisto. Ima čist udarac. Mešavina svega. Rekao bih da ništa ne radi pogrešno. Teško je naći slabost u njegovoj igri - zaključio je Karlos Alkaraz.

Alkarazov protivnik u prvom kolu Vimbldona je već pomenuti Šardi. Prošle godine, Španac je zaustavljen u četvrtom kolu od Italijana Janika Sinera.

 

Ostavite komentar