Sport > Tenis

NOVAK SAZNAO RIVALE na Vimbldonu; KREĆE PROTIV ARGENTINCA, izbegao Medvedeva i Runea

Srbija ove godine na Vimbldonu ima šest predstavnika u muškom singlu i jednog u ženskom

Izvor: K1info

30/06/2023 > 11:55

podeli vest:

NOVAK SAZNAO RIVALE na Vimbldonu; KREĆE PROTIV ARGENTINCA, izbegao Medvedeva i Runea
Foto: Tanjug/AP Photo/Gerald Herbert


Novak Đoković i ostali srpski predstavnici saznali su imena rivala na Vimbldonu, gde se je održan žreb.

Novakov rival u prvom kolu je Argentinac Pedro Kačin, 55. igrač sveta i njihov duel prvog kola otvoriće Centralni teren na Vimbldonu u ponedeljak od 14 časova.

Novak bi u projektovanom finalu mogao da igra protiv Karlosa Alkaraza, a izbegao je od nosilaca Medvedeva, Cicipasa i Runea na putu do finala.

Novaku bi mogao da bude nezgodan posao u drugom kolu, gde su mu mogući rivali Džordan Tompson ili Brendon Nakašima, a u trećem kolu bi mogao na starog rivala Stena Vavrinku. Četvrto kolo Novaku projektovano donosi 17. nosioca Huberta Hurkača, a tu bi mogao da se nađe i Lorenco Museti, 14. igrač sveta, kao i Džon Izner, koji je posebno opasan na travi zbog ubitačnog servisa.

Potencijalno četvrtfinale moglo bi Novaku da donese duel protiv 7. nosioca Andreja Rubljova, ali su opasni kandidati tu i Nik Kirjos kao 30. nosilac, FeliksOže Alijasim kao 11. nosilac, ali i Aleksander Bublik, koji je 23. nosilac, a koji ima sjajnu igru za travu.

Kada je projektovano polufinale u pitanju, tu je glavni kandidat Janik Siner koji je 8. nosilac, a projektovan je i Kasper Rud koji je četvrti nosilac.

Foto: Tanjug/AP Photo/Thibault Camus

 

Za finale je projektovan prvi nosilac Karlos Alkaraz.

Srbija ove godine na Vimbldonu ima šest predstavnika u muškom singlu i jednog u ženskom.

Pored Đokovića, čast Srbije u muškom delu žreba brane Miomir Kecmanović, Dušan Lajović, Laslo Đere, Filip Krajinović i Hamad Međedović.

Rival Kecmanovića u prvom kolu je Argentinac Dijego Švarcman, Laslo Đere će igrati protiv Amerikanca Maksima Kresija, Filip Krajinović igra protiv 11. nositelja Felika Ože Alijasima, Dušan Lajović igra protiv Britanca Jana Čoinskog, a Hamad Međedović protiv Australijanca Kristofera o Konela.

U ženskoj konkurenciji je tu samo Natalija Stevanović, koja za rivalku u prvom kolu ima Karolinu Pliškovu, 18. nositeljku i nekada prvu igračicu sveta.

Vimbldon zvanično počinje u ponedeljak 3. jula. Titulu u muškom singlu brani Novak Đoković, a u ženskom Elena Ribakina.

Nagradni fond turnira je 24.160.000 evra, a pobednici turnira i u muškoj i ženskoj konkurenciji dobiće 2.736.000 evra.

Ostavite komentar