Sport > Tenis

FRANCUSKA NEKULTURA u punom sjaju: BEZOČNA PUBLIKA zviždala Đokoviću dok mu je UKAZIVANA pomoć

Nikome nije jasno šta je izazvalo navijače na tribinama da pokažu koliko su primitivni

Izvor: K1info

02/06/2023 > 18:38

podeli vest:

FRANCUSKA NEKULTURA u punom sjaju: BEZOČNA PUBLIKA zviždala Đokoviću dok mu je UKAZIVANA pomoć
Foto: Tanjug/AP


Nepoznavanje tenisa od strane publike na Rolan Garosu je prilično iznenađujuće, ako se uzme u obzir da je prvi turnir odigran u Parizu 1891. godine i da je ovo njegovo 127. izdanje... Ili, možda je samo u pitanju standardna zapadnjačka mržnja usmerena na Novaka Đokovića i Srbiju, koju "demokratski svet" ne propušta da pokaže kad god mu se ukaže prilika.

Naime, tokom meča trećeg kola jedinog grend slema koji se igra na šljaci, u kojem igraju Novak Đoković i Španac Alehandro Davidovič Fokina, publika je toliko nekulturno reagovala da su se i mnogi strani komentatori zapitali: Čemu to?

Po završetku drugog seta, koji je bio dramatičan kao i prvi (oba su završena rezultatom 7:6 za Noleta), španski teniser je napustio teren, a Srbin je zatražio pomoć fizioterapeuta. Tu, naravno, nema ničeg spornog, ali tako nije mislila i publika, koja je počela da zviždi Novaku iz samo njima znanog razloga.

Dakle, Fokina čak nije ni bio na terenu, a Đoković nije prekršio nijedno pravilo, međutim krajnje nekulturnim Francuzima to nije smetalo da upute salve zvižduka srpskom teniseru.

Novak je, kada je to začuo, krenuo da "ohrabruje" publiku pokretima ruku - u stilu: "Hajde, hajde, još zviždite" i tako dodatno isprovocirao nekorektne navijače, koji su nastavili sa zvižducima čak i kada je fizioterapeut ukazivao pomoć Đokoviću.

Srbin je sedeo na klupi dok je dobijao masažu, a na kraju je dizanjem palca i ironičnim aplauzima uzvratio bezočnim ljudima kojima nije bilo mesto na grend slemu.

 

 

Ostavite komentar