Sport > Tenis

Posle MUKE u prvom setu, Đoković PREGAZIO Fučoviča za treće kolo Rolan Garosa

Novak Đoković je pobedio Mađara Martona Fučoviča u drugom kolu Rolan Garosa rezultatom, 3:0 (7:6, 6:0, 6:3)

Izvor: K1info/telegraf.rs

31/05/2023 > 23:17

podeli vest:

Posle MUKE u prvom setu, Đoković PREGAZIO Fučoviča za treće kolo Rolan Garosa
Foto: Tanjug/AP/Thibault Camus


Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u treće kolo Rolan Garosa, pošto je u tri seta bio bolji od Mađara Martona Fučoviča.

Bio je ovo njihov peti međusobni duel i peta pobeda Novaka koji će u narednoj rundi igrati protiv Alehandra Davidoviča Fokine - momka koji je u poslednjem meču sa Đokovićem izašao kao pobednik.

Dva lica Novaka Đokovića videli smo tokom duela sa Fučovićem. Najpre nesigurnost na svoj servis, zbog kog umalo nije ostao bez dobijenog prvog seta, zatim i dominaciju kojom je u nastavku stigao do trijumfa - uz bespotrebne oscilacije i greške pred kraj trećeg seta.

Osam brejk šansi imao je Fučovič u prvom setu, pre nego što je iskoristio devetu pri rezultatu 5:3 za Đokovića. Prethodno je Novak na samom startu poveo sa 3:0 i sve je izgledao da će to biti jedna rutina.

Svoju prvu set loptu Nole je imao na servis Mađara koji se nekako izvukao u 12. gemu, ali je u taj-brejku olako poklekao posle 7:2 za Srbina. I to posle sat i po bespoštedne borbe.

Foto: Tanjug/AP/Thibault Camus

 

To je ujedno bio i kraj Fučovića koji je bukvalno pregažen u drugom setu. Novak je iskoristio taj talas energije sa kraja prvog seta, uzeo je tri brejka i poveo sa 5:0. Štucao je malo u trenutku kada je servirao za drugi set, Fučovič je imao 30:0, potom i brejk, ali je Đoković na kraju došao do tih 6:0.

Gde je stao, Đoković je produžio i u trećem setu. Ponovo je uzeo brejk na startu, da bi potom neočekivano klonuo i dozvolio Fučoviču da proekrene i povede prvi put na meču (2:1). Kratko je sve to trajalo, pošto je Mađar počeo opet da greši, a Novak je to iskoristio i još jednim brejkom stigao do 3:2.

Foto: Tanjug/AP/Thibault Camus

 

Ono što je svakako bilo zanimljivo u tom trenutku jeste i skoro pa izjednačena statistika. Fučovič je imao samo tri greške više, Novak jedan viner više, dok su poeni na drugi servis bili na strani Srbina (60 - 42 odsto).

Kada je u pitanju šesti gem u trećem setu, Nole je poveo sa 4:2 nakon što je Fučovič bio na korak od izjednačenja u poenima. Usledio je novi brejk srpskog asa, te potvrda plasmana u narednu rundu, iako je Fučovič uspeo da vrati jedan servis.

Njegov naredni rival biće Španac Alehandro Davidovič Fokina, koji je bio bolji od Francuza Luka Van Aša 6:4, 7:3, 7:6 (8:6).

Ostavite komentar