Sport > Tenis

KRAJ na početku ROLAN GAROSA: Posle prvog kola PARIZ NAPUŠTAJU Međedović, Lajović i Krajinović

Amerikanac završio posao za manje od dva, osvojivši čak dva seta bez izgubljenog gema

Izvor: K1info/Tanjug

29/05/2023 > 18:14 >> 21:08

podeli vest:

KRAJ na početku ROLAN GAROSA: Posle prvog kola PARIZ NAPUŠTAJU Međedović, Lajović i Krajinović
Foto: Starsport


Mladi srpski teniser Hamad Međedović eliminisan je na startu Rolan Garosa, pošto ga je danas u prvom kolu pobedio Amerikanac Markos Hiron sa 3:1 (6:0, 6:2, 1:6, 6:0), za sat i 55 minuta.

Međedović, koji je u prvo kolo stigao kroz kvalifikacije, nije imao rešenje za 75. igrača planete.

Hiron je prva dva seta dobio dominantno, a tek u trećem je 168. teniser na svetu pokazao da može da odigra na visokom nivou. Treći set je Međedović osvojio sa dva napravljena brejka. To je međutim bilo sve od njega, pošto je Amerikanac četvrti set dobio ponovo sa nulom.

Dušan Lajović takođe je završio učešće na Rolan Garosu već na startu turnira, pošto je danas predao meč prvog kola Kinezu Žiženu Žangu. Lajović je predao meč zbog povrede posle samo 55 minuta igre. Kinez je u tom trenutku vodio sa 1:0 u setovima (6:1) i sa 4:1 u gemovima u drugom setu. 

Krajinović eliminisan je na startu Rolan Garosa pošto ga je u prvom kolu pobedio Amerikanac Frensis Tijafo 3:0 (6:3. 6:4, 6:2) za dva sata i 10 minuta.

Meč je počeo incidentom, kad je Tijafo lopticom pogodio Krajinovića u vrat. Odmah je Srbinu ukazana lekarska pomoć, Amerikanac se izvinio Krajinoviću, a posle kratke pauze meč je nastavljen i završen ubedljivim porazom našeg tenisera.

 

Ostavite komentar