Sport > Tenis

Novi udarac za ĐOKOVIĆA? Vesti iz SAD koje nikako NE ŽELI da čuje

Džo Bajden stopira Đokovićev dolazak u Ameriku, odnosno ulazak u zemlju svima koji nisu vakcinisani

Izvor: K1info/Sportal.rs

30/04/2023 > 09:44

podeli vest:

Novi udarac za ĐOKOVIĆA? Vesti iz SAD koje nikako NE ŽELI da čuje
Foto: Starsport


Prema poslednjim informacijama, postoje šanse da Novak Đoković propusti US Open i Masters u Sinsinatiju, zbog promene plana kada je u pitanju ključna odluka koja koči njegov dolazak u SAD.

Kako prenosi Dejli mejl, predsednik Sjedinjenih Američkih Država Džo Bajden poslušaće preporuku Centra za zarazne bolesti (CDC), tako će zabrana o ulasku u zemlju svima koji nisu vakcinisan i dalje biti na snazi. 

Ove informacije ne odgovaraju srpskom teniseru, koji bi u tom slučaju propustio turnire u Americi. Već je propustio prvi deo turneje i sezone, u martu nije igrao u Indijan Velsu i Majamiju, jer nije vakcinisan protiv koronavirusa.

Prethodno se spekulisalo da će SAD od 11. maja ukinuti sve zabrane, ali do toga neće doći još, barem prema trenutnim, poslednjim informacijama. 

Američki senator Rik Skot baš nedavno se oglasio zbog zabrane ulaska u Sjedinjene Američke Države Novaku Đokoviću. On je bio jedan od potpisnika pisma koje je poslato predsedniku Džou Bajdenu, a u kom se traži da se odluka o zabrani promeni.

- Zamislite koliko je to blesavo. Prošlog novembra Bajden je rekao kako je kovid era završena. Sada, to je gotovo, izuzev kada on ne želi da se to završi - kazao je.

 

On je ovakav potez opisao kao "najluđu stvar na svetu" i odluka nema veze sa brigom za zdravlje.

- Ovde imamo verovatno jednog od najzdravijih momaka na svetu i ne brinemo se da bi on mogao da se razboli. Ni on se ne brine da bi mogao da se razboli. Ni mi nismo zabrinuti da bismo zbog njega mogli da se razbolimo, jer je kovid završen. Ali nekako momak ne može da uđe u zemlju da igra tenis... To je najluđa stvar na svetu. Do ludila vas dovodi kako se ponaša Bajdenova administracija - kaže on.

 

Ostavite komentar