Sport > Tenis

Spektakularna NASLOVNICA VOGUE: Serena Vilijams objavila kraj karijere

Amerikanki nedostaje samo jedan grend slem da obori večni rekord koji je u rukama Margaret Kort

Autor: K1info

09/08/2022 > 16:08

podeli vest:

Spektakularna NASLOVNICA VOGUE: Serena Vilijams objavila kraj karijere
Foto: Starsport/Xinhua/Li Muzi


Jedna od najboljih teniserki svih vremena, Amerikanka Serena Vilijams, odlučila je da kaže zbogom tenisu i da završi karijeru.

Ipak, to se neće dogoditi odmah, jer se nada da će igrati na US Openu koji počinje krajem avgusta i da bi nakon toga mogla i da zvanično ode u penziju u velikom stilu.

Ona je saopštila ovu odluku na spektakularan način, kroz naslovnu stranu časopisa Vogue, gde uz njenu fotografiju stoji naslov "Serenin oproštaj".

- Dođe trenutak u životu kada odlučimo da moramo da krenemo u drugom pravcu. To vreme je uvek teško kada nešto toliko voliš. Bože moj, koliko ja volim tenis. Ali, sada je počelo odbrojavanje. Moram da se fokusiram na to da budem mama, na svoje duhovne ciljeve i konačno da otkrijem drugačiju, ali uzbudljivu Serenu. Uživaću u ovih nekoliko narednih nedelja - napisala je Serena u oproštaju.

 

Serena je inače osvojila 23 grend slem titule, svaki grend slem je osvojila po najmanje tri puta, i nedostajao joj je samo jedan da obori večni rekord koji je u rukama Margaret Kort.

Tokom karijere je dugo bila prva teniserka sveta, a od tenisa je zaradila 94.500.000 dolara.

Ostavite komentar