Sport > Tenis

Đere izbacio TREĆEG na svetu: Sjajan MEČ našeg tenisera na Novom Zelandu

Laslo (70. na svetu) nakon trijumfa nad Kasperom u četvrtfinalu će igrati protiv Francuza Lestjena, koji je 65. na ATP listi

Izvor: K1info/Tanjug

11/01/2023 > 12:39

podeli vest:

Đere izbacio TREĆEG na svetu: Sjajan MEČ našeg tenisera na Novom Zelandu
Foto: Starsport


Srpski teniser Laslo Đere plasirao se u četvrtfinale ATP turnira u Oklandu, pošto je danas u osmini finala pobedio Norvežanina Kaspera Ruda 3:6, 6:3, 7:6 (7:3).

Meč je trajao dva sata i sedam minuta. Ovo je bio drugi međusobni duel srpskog i norveškog tenisera i drugi trijumf Đerea. 

Srpski teniser je 70. na ATP listi, dok je Rud treći teniser sveta. Đere će u četvrtfinalu igrati protiv Francuza Konstanta Lestjena, koji je 65. na ATP listi.

Rud je dobro počeo meč, a već u četvrtom gemu napravio je brejk. Norvežanin je držao prednost od tri gema i dobio je prvi set rezultatom 6:3.

Rud je imao brejk loptu već u prvom gemu drugog seta, ali je Đere uspeo da se izvuče i da povede 1:0. Srpski teniser je nastavio sa dobrom igrom, a u četvrtom gemu stigao je do brejka. Đere je osvojio drugi set rezultatom 6:3.

Velika borba viđena je u trećem setu. Đere je na startu trećeg seta propustio dve šanse da oduzme gem na servis protivnika. 

Rud je u narednom gemu propustio čak tri brejk lopte, a onda se igralo gem za gem. Pobednik trećeg seta, a ujedno i meča odlučen je u taj-brejku, koji je pripao Đereu rezultatom 7:3.

ATP turnir u Oklandu igra se za nagradni fond od 642.735 dolara.

 


 

 

Uskoro opširnije na k1info.rs

Ostavite komentar