Sport > Ostali sportovi

Bojana je istinska NASLEDNICA Maje Ognjenović: VREDNE smo ZLATA

Drča je proglašena za najboljeg tehničara SP i izabrana je u idealni tim šampionata

Izvor: K1info/Tanjug

18/10/2022 > 15:17

podeli vest:

Bojana je istinska NASLEDNICA Maje Ognjenović: VREDNE smo ZLATA
Foto: FIVB


- Utisci se još sležu, možda još nismo svesne kakav smo uspeh napravile, ali igrati na Svetskom prvenstvu u Holandiji i Poljskoj bilo je sjajno, pokazale smo kvalitet i da smo vredne ovog zlata - izjavila je srpska odbojkašica Bojana Drča.

Drča je proglašena za najboljeg tehničara na turniru i izabrana je u idealni tim šampionata, kakva je nekad bila legendarna Maja Ognjenović.

- Najvažniji meč na turniru bilo je četvrtfinale protiv Poljske. One su nekako igrale rasterećeno, publika ih je nosila, a opet sa naše strane bio je pritisak, nokaut faza, znali smo da nam to donosi polufinale i borbu za medalju. U petom setu fokusirale smo se da uđemo mirno i razmišljale samo o pobedi - rekla je Drča Tanjugu.

Jedna od najiskusnijih u srpskom timu ističe da se sada okreće klupskim obavezama, ali da će uvek biti na raspolaganju nacionalnom timu.

- Nisam još razgovarala sa selektorom, ali ako budem zdrava i ako sve bude išlo po planu, biću tu. Igrati za reprezentaciju je najlepši osećaj - istakla je Drča.

 

 

Ostavite komentar