Sport > Ostali sportovi

F1 sprint kvalifikacije VN Katara: Oskar PAJSTRI i Lando NORIS najbrži, MAKS kreće u OSVAJANJE titule sa 3. pozicije

I na današnjim kvalifikacijama poništen je veliki broj krugova, među kojima je bio i onaj koji je odvezao Maks Ferstapen

Izvor: K1info

07/10/2023 > 16:34

podeli vest:

F1 sprint kvalifikacije VN Katara: Oskar PAJSTRI i Lando NORIS najbrži, MAKS kreće u OSVAJANJE titule sa 3. pozicije
Foto: Tanjug/AP Photo/Darko Bandic, Pool


Umesto da kvalifikacije za današnju sprint trku počnu u 15:00 časova, došlo je do kašnjenja jer je FIA uvela hitne mere bezbednosti na VN Katara.

Naime, proizvođač pneumatika Pireli ustanovio je da ivičnjaci u krivinama 12 i 13 prouzrokuju oštećenja, pa je uveden dodatni trening od 10 minuta.

Najbrži u kvalifikacijama za današnju sprint trku bili su vozači Meklarena Oskar Pjastri i Lando Noris, koji će startovati iz prvog reda.

Maks Ferstapen bio je treći, dok je četvrti Džordž Rasel iz Mercedesa. Iz trećeg startnog reda krenuće Karlos Sainc i Šarl Leker iz Ferarija, a Niko Hulkenberg iz Haasa odličnom vožnjom došao je do 7. mesta.

Drugi vozač Red Bulla Serhio Perez bio je bolji nego na jučerašnjim kvalifikacijama za glavnu trku, plasiravši se na osmo mesto, a veteran Fernando Alonso iz Aston Martina je deveti.

Esteban Okon iz Alpine nije postavio vreme pa će krenuti kao deseti.

U Q1 delu kvalifikacija nije bilo iznenađenja, a vozači koji nisu uspeli da se plasiraju u Q2 bili su Lens Strol, Aleks Albon, Juki Cunoda, Kevin Magnusen i Logan Sardžent.

U Q2 delu najviše je podbacio Luis Hamilton 12. mestom, a za Q3 pored sedmostrukog svetskog šampiona nisu se kvalifikovali Pjer Gasli, Valteri Botas, Lijam Loson i Guanju Džou.

Sprint trka vozi se u 19:30 sati, a Maksu Ferstapenu je dovoljno da osvoji 3 poena za treću uzastopnu titulu šampiona.

Ostavite komentar