Sport > Ostali sportovi

VAŽNA POBEDA SRBIJE protiv Tunisa: Orlovi zablistali i NASTAVILI POHOD NA OLIMPIJSKE IGRE

Posle poraza od Turske ovaj trijumf je našim odbojkašima bio neophodan

Izvor: K1info/Tanjug

01/10/2023 > 08:20

podeli vest:

VAŽNA POBEDA SRBIJE protiv Tunisa: Orlovi zablistali i NASTAVILI POHOD NA OLIMPIJSKE IGRE
Foto: ossrb.org


Odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je Tunis sa 3:0 u meču kvalifikacija za Olimpijske igre i tako došla do prve pobede.  

Ovaj trijumf jako je bitan u borbi Orlova za Olimpisjke igre, naročito posle poraza u prvom kolu od reprezentacija Turske.

Kolaković je na startu meča drastično izmenio startnu postavu u odnosu na meč sa Turskom. Ipak, trebalo je malo vremena da Orlov i uđu u mečpošto su Tunižani krenuli žestoko i brzo poveli sa 4:1.

Mučila se Srbija tokom prvih poena u uvodnom setu, a onda je proradio blok. Tako, posle početnog vođstva rivala, nizali su se blokovi Luburića, a onda i Ivovića i Mašulovića, pa je Srbija brzo preokrenula na 9:6.

 

Nastavila je Srbija da uvećava prednost, a kako je blok funkcionisao prednost je porasla do velikih 19:13 posle odličnog servisa Luburića i bloka Perića koji je u nekoliko navrata potpuno zaustavio Hamzanagu. Kako su Orlovi dobro čitali pravce napada rivala i blokom uvećavali prednost, selektor Tunisa pokušavao je da tajm-autima prodrma svoje igrače. Do kraja seta, uspeli su Tunižani da naprave seriju 5:1 i priđu na 22:20. Ipak, Srbija je igrala svoju igru i na kraju osvojila prvi set.

Mnogo bolji i sigurniji početak Orlova usledio je u drugom setu. Odmah su izabranci Igora Kolakovića uspostavili kontrolu i posle 3:1, uvećvali prednost. Sredinom seta, bilo je 13:8. Veliku prednost uspeli su da zadrže do kraja.

Potom, usledio je nešto neizvesniji treći set, a posle 7:7 i 14:14, Orlovi uspevaju da dođu do prednost, osvoje set i upišu važnu pobedu.

Ostavite komentar