Sport > Ostali sportovi

Čuda se NE DEŠAVAJU - Maks Ferstapen NAJBOLJI u kvalifikacijama na domaćem terenu

Iako je pred sam kraj kvalifikacija Šarl Lekler poboljšao vreme svog najboljeg kruga, Holanđanin je uspeo da osvoji pol poziciju

Autor: K1 info

03/09/2022 > 17:41

podeli vest:

Čuda se NE DEŠAVAJU - Maks Ferstapen NAJBOLJI u kvalifikacijama na domaćem terenu
Foto: Tanjug/Christian Bruna/Pool via AP


Vozač Red Bula Maks Ferstapen nije dozvolio iznenađenje u kvalifikacijama za Veliku nagradu Holandije na stazi Zandvort. On je postavio najbolje vreme na stazi dužine 4,259 km, odvezavši krug za 1:10,342.  Drugi je bio Šarl Lekler iz Ferarija, koji je za aktuelnim šampionom kasnio samo 0,021, dok je treće startno vreme postavio Leklerov klupski kolega, španski vozač Karlos Sainc, zaostavši 0,092 za prvoplasiranim Ferstapenom.

Na samom kraju kvalifikacija bolid Serhia Pereza okrenuo se na stazi, što je uticalo na brze krugove vozača Mercedesa Luisa Hamiltona i njegovog kolege Džordža Rasela. Na kraju je Hamilton bio četvrti, Perez će krenuti kao peti, dok je Rasel zauzeo šesto mesto.

 

 

Najprijatnije iznenađenje je priredio vozač Aston Martina Lens Strol koji se kvalifikovao za Q3 deo kvalifikacija, ali nije izlazio na stazu zbog čega je zauzeo deseto mesto.

Q1 deo kvalifikacija bio je poguban za neke od veterana Formule 1 jer se u drugi deo pored Latifija i Magnusena nisu kvalifikovali Sebastijan Fetel, Danijel Rikardo i Valteri Botas.

Početak Q2 kvalifikacija nakratko je prekinut zbog baklje koja se našla na stazi, što je poremetilo Aleksa Albona u njegovom prvom krugu. Albon je zauzeo 15 mesto, a u Q3 deo nisu se kvalifikovali Džou, Alonso, Okon i Pjer Gasli.

Trka za Veliku nagradu Holandije na programu je sutra u 15:00.

Foto: Instagram/gpblog_com

 

Ostavite komentar