Sport > Ostali sportovi

Ferstapen OSVETNIČKI raspoložen posle Singapura: Pobediću sa 20 sekundi PREDNOSTI u Japanu

Holanđanin je kritikovao sve koji veruju da je pad forme ekipe Red Bull na VN Singapura povezan sa novim tehničkim smernicama FIA-e

Izvor: K1info

25/09/2023 > 16:20

podeli vest:

Ferstapen OSVETNIČKI raspoložen posle Singapura: Pobediću sa 20 sekundi PREDNOSTI u Japanu
Foto: Tanjug/AP Photo/Toru Hanai


Šef F1 ekipe Red Bull Racing, Kristijan Horner, otkrio je da mu je Maks Ferstapen rekao da će pobediti sa 20 sekundi prednosti na Velikoj nagradi Japana.

Ferstapen je dominirao na stazi Suzuka, ostvarivši svoju 13-tu pobedu iz 16 ovogodišnjih trka i pomogavši svojoj ekipi da osvoji šampionat konstruktora po šesti put.

Foto: Tanjug/AP Photo/Toru Hanai

Kristijan Horner

Holanđanin, koji može da osvoji svoju treću uzastopnu titulu već na narednoj trci u Kataru, završio je 19,3 sekundi ispred Lando Norisa iz Meklarena.

Maks je predvideo svoju pobedničku prednost tokom partije padela (igri sličnoj tenisu) koju mu je Horner organizovao nekoliko dana posle Singapura, gde je Red Bull doživeo neočekivan prvi poraz u ovoj sezoni.

- Znali smo da će pobednička serija koju smo imali doći do kraja, ali i dalje smo bili malo frustrirani dok smo napuštali Singapur - rekao je Horner posle trke u nedelju.

- Igrao sam padel sa Maksom u sredu i bio je zaista napaljen kada mi je rekao: "Želim da pobedim trku sa 20 sekundi prednosti". Naposletku je došao na 0,7 sekundi od najavljenog rezultata - ispričao je Horner i dodao:

- Moglo se videti iz prvog kruga na slobodnom treningu da je na tvrdim pneumaticima bio 1,8 sekundi brži od ostalih na srednjim ili mekim gumama u tom trenutku, bio je potpuno fokusiran. Njegov polsednji krug u kvalifikacijama mora da bude među najboljim kvalifikacionim krugovima svih vremena. I onda je to pretvorio u pobedu nakon ne baš najboljeg starta, ali je uspeo da zadrži vodeću poziciju i potom ostvari veoma ubedljivu prednost kojom je kontrolisao trku.

Pošto je u subotu osvojio startnu poziciju, Ferstapen je rekao svojim kritičarima "da se nose" ako veruju da je pad forme ekipe Red Bull na Velikoj nagradi Singapura povezan sa novim tehničkim smernicama FIA-e.

Upitan da li su ove teorije dodatno motivisale Ferstappena, Horner je rekao:

- On je jednostavno trkač. Ne treba mu puno motivacije, ali svakako je došao ovde sa velikim žarom da nastavi sezonu kakvu je imao.

Ostavite komentar