Sport > Ostali sportovi

Savršen meč ODBOJKAŠICA Srbije: PARIZ se vidi, samo što nije

Srpkinje su u tri seta napravile ukupno šest grešaka, svih šest iz servisa

Izvor: K1info/Tanjug

23/09/2023 > 11:30

podeli vest:

Savršen meč ODBOJKAŠICA Srbije: PARIZ se vidi, samo što nije
Foto: Tanjug/AP


Poraz od Dominikanske Republike nije poremetio srpske odbojkašice. Naprotiv. Devojke su se pregrupisale, odmorile, odspavale, zagrejale i prikazale atomsku odbojku ove subote ujutru. Nesrećne Holanđanke nisu znale šta ih je snašlo u Ningbou – 25:19, 25:16, 25:20.

Matematički, ekipa selektora Đovanija Gvidetija i dalje nije obezbedila direktan plasman na Olimpijske igre u Parizu, ali bi to moglo da bude ozvaničeno pobedom Dominikanske Republike nad Kinom u poslednjem duelu 6. runde kvalifkacija.

Posle ovakvog ishoda, Kanada i Holandija ne mogu više da završe iznad Srbije.

Bronzane sa Olimpijskih igara u Tokiju odigrale su gotovo perfektan meč danas, ostavivši Holanđankama nula odsto šansi da ponove jučerašnji podvig protiv Kine. Srpkinje su u tri seta napravile ukupno šest grešaka, svih šest iz servisa, dakle nijednu u napadu, nijedno pecanje, nijedan prestup…

Foto: Tanjug/AP

 

Koncentrisane i raspoložene za igru, u tempu oporavljene Maje Ognjenović, Tijana Bošković, Sara Lozo, Bjanka Buša, Jovana Stevanović i naročito Maja Aleksić imale su svaka svoj period dominacije i praktično smenjivale se u egzekuciji.

Na sve to funkcionisao je i blok, zbog čega je jedan od dva derbija Grupe A kvalifikacija za Igre 2024. trajao samo sat i 20 minuta.

Selektor Holandije Feliks Kozlovski potrošio je i drugi tajm-aut kada je Srbija vezala tri poena i povela 14:11 u trećem setu.
Nije uspeo da preokrene tok seta i meča, naprotiv. Razlika se do kraja samo povećala u korist boljeg tima.

Ostavite komentar