Sport > Ostali sportovi

F1 kvalifikacije VN Japana: Maks FERSTAPEN osvojio pol u Suzuki, MEKLARENOVI takmičari drugi i treći

Iako je u Q2 delu Šarl Lekler bio brži od Ferstapena, holandski šampion nije imao konkurenciju u borbi za pol poziciju

Izvor: K1info

23/09/2023 > 10:23

podeli vest:

F1 kvalifikacije VN Japana: Maks FERSTAPEN osvojio pol u Suzuki, MEKLARENOVI takmičari drugi i treći
Foto: Tanjug/AP Photo/Toru Hanai


Vozač Red Bulla Maks Ferstapen nije dozvolio iznenađenje u kvalifikacijama za Veliku nagradu Japana koja se vozi u Suzuki. On je postavio najbolje vreme na stazi dužine 5,807 km, odvezavši krug za 1:28,877.

Drugi je bio Oskar Pjastri iz ekipe Meklaren, koji je bio sporiji za 0,581 sekundi, dok je treća stratna pozicija pripala njegovom klupskom kolegi Landu Norisu, zaostavši 0,616 sekundi za prvoplasiranim. Poređenja radi, Ferstapen je prošle godine uzeo pol sa rezultatom 1:29,304.

Šarl Lekler iz Ferarija bio je četvrti, dok će iz trećeg startnog reda krenuti Red Bullov takmičar Serhio Perez i pobednik prošle trke Karlos Sainc iz Ferarija. Mercedesov šampion Luis Hamilton imao je sedmo vreme, dok je osmi njegov klupski kolega Džordž Rasel.

Poslednja dva mesta u Q3 delu kvalifikacija pripala su miljeniku domaće publike Jukiju Cunodi iz Alfa Taurija i Fernandu Alonsu iz ekipe Aston Martin.

Q1 deo kvalifikacija bio je prekinut zbog udesa koji je u prvom krugu po izlasku na stazu imao Logan Sardžent iz Vilijamsa, a u Q2 deo pored njega nisu se plasirali Valteri Botas, Lens Strol, Niko Hulkenberg i Guanju Džou.

Maks Ferstapen je u Q2 delu bio sporiji od Šarla Leklera, a u Q3 deo nisu prošli Lijam Louson, Pjer Gasli, Aleks Albon, Esteban Okon i Kevin Magnusen.

Trka za Veliku nagradu Holandije na programu je sutra u 07:00 časova.

Ostavite komentar