Sport > Ostali sportovi

Vučić primio ODBOJKAŠICE SRBIJE, srebrne GRACIJE sa Evropskog PRVENSTVA: Za zlato iz PARIZA nagrada možda i 200.000 EVRA

Izabranice Đovanija Gvidetija u uzbudljivom finalu šampionata Starog kontinenta izgubile su od Turske sa 3:2

Izvor: K1info

04/09/2023 > 17:50

podeli vest:

Vučić primio ODBOJKAŠICE SRBIJE, srebrne GRACIJE sa Evropskog PRVENSTVA: Za zlato iz PARIZA nagrada možda i 200.000 EVRA
Foto: Tanjug/Jadranka Ilić


Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je žensku odbojkašku reprezentaciju Srbije, koja je juče osvojila srebrnu medalju na Evropskom prvenstvu.

Da podsetimo, naše dame su juče u izuzetno napetom finalu izgubile od Turske sa 3:2 (25:27, 25:21, 22:25, 25:22, 15:13), ponovivši tako rezultat sa prošlog šampionata Starog kontinenta, kada su takođe bile druge.

Odbojkašicama Srbije je srebro sa EP u Briselu bilo osma ovojena medalja na šampionatima Evrope - sada imamo tri zlata, tri srebra i dve bronze.

Devojke, malo više osmeha

Na prijemu u Predsedništvu Srbije, osim srebrnih odbojkašica i rukovodstva Saveza, bili su i ministar sporta Zoran Gajić, državni sekretar za sport Marko Kešelj, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković i drugi.

- Ovo je odlika velikih šampiona, zato što su rođeni pobednici, ne trpe poraz i spremaju se za sledeću pobedu. Ne može da bude poraz kad osvojite srebrenu medalju, nakon svetske titule... zato molim Vas devojke malo više osmeha - poručio je Vučić.

Predsednik se ponovo zahvalio devojkama, te istakao da je cel zemlja bila uz njih.

- Svuda gde živi naš narod, u Republici Srpskoj, Crnoj Gori i na celoj teritoriji bivše Jugoslavije. Niste bile ni svesne koliko su svi bili ponosni na vas. Nikada nismo imali bolju sportsku selekciju, ali niko nam nikada nije doneo toliko medalja i uspeha kao ženska odbojka - istakao je predsednik, dodavši da se nada da će i mušku odbojkaši da se "podignu".

Kako je rekao, njegova molba je da se plasiraju na Olimpijske igre u Parizu naredne godine, i da je on za nas od ključnog značaja.

- Podićićemo nagradu za 100.000, a može da se desi i da podignemo za 200.000 evra za zlatnu medalju u Parizu - istakao je Vučić.

A za predsednika - čokoladice

U ime odbojkašica, na prijemu kod predsednika Srbije, obratila se kapiten Maja Ognjenović.

- Pre svega želim da se zahvalim na vremenu koje ste odvojili da nas ugostite, mi smo ovde već kao kod kuće, doduše ne sa najsajnijim odličjem ovog puta, ali mislim da ne treba da  budemo tužne koliko jesmo, jer biti u dve ekipe u Evropi nije neuspeh - rekla je Ognjenovićeva.

Ona se osvrnula i na zadatak koji su odbojkašice dobile od predsednika.

- Hvala Savezu i državi na podršci koju nam pružaju. Predsednik nam je zadao težak zadatak da pobedimo sve rivalke na predstojećima olimpijskim kvalifikacijama, a onda i da se domognemo najsjajnijeg odličja u Parizu - istakla je Ognjenovićeva.

On je u ime tima poklonila predsedniku Vučiću belgijske čokoladice, kako je rekla, jer su prethodno poklanjele i dresove i lopte, a Vučić se našalio kako su čokoladice jedino slatko što je dobio iz Brisela.

- Još jednom hvala svima na podršci, osećali smo je od svih naših ljudi, u zemlji, ali i iz dijaspore - zaključila je Ognjenovićeva.

Ostavite komentar