Sport > Ostali sportovi

F1 kvalifikacije VN Italije: Karlos Sainc BRŽI od Maksa Ferstapena u MONCI, u drugom redu Šarl Lekler i Džordž Rasel

Iako vozači Ferarija imaju prvu i treću startnu poziciju, čeka se odluka sudija jer nisu ispoštovali maksimalno vreme kruga od 1:41

Izvor: K1info

02/09/2023 > 18:16

podeli vest:

F1 kvalifikacije VN Italije: Karlos Sainc BRŽI od Maksa Ferstapena u MONCI, u drugom redu Šarl Lekler i Džordž Rasel
Foto: Tanjug/AP Photo/Luca Bruno


Vozač Ferarija Karlos Sainc bio je najbrži u kvalifikacijama za Veliku nagradu Italije koja se vozi u Monci. On je na stazi dužine 5,793 km odvezao najbolji krug za 1:20,294.

Drugi je bio Maks Ferstapen iz ekipe Red Bull, koji je bio sporiji za 0,013 sekundi, dok je treće startno vreme postavio Šarl Lekler iz Fearrija, zaostavši 0,067 sekundi za prvoplasiranim. Poređenja radi, Lekler je prošle godine uzeo pol sa rezultatom 1:20,161.

Džordž Rasel iz Mercedesa bio je četvrti, dok će iz trećeg startnog reda krenuti Red Bullov takmičar Serhio Perez i Aleks Albon iz Vilijamsa. Meklarenov Oskar Pjastri imao je sedmo vreme, dok je osmi Luis Hamilton.

Poslednja dva mesta u Q3 delu kvalifikacija pripala su Landu Norisu iz Meklarena i Fernandu Alonsu iz ekipe Aston Martin.

Kvalifikacije su vožene u formatu koji je prvi put primenjen na trci za VN Mađarske.

U Q1 delu kvalifikacija svi vozači izašli su na tvrdim pneumaticima, a u Q2 nisu se plasirali Lens Strol, Kevin Magnusen, Esteban Okon, Pjer Gasli i Guanju Džou.

Drugi deo kvalifikacija vožen je na srednje tvrdim pneumaticima, a u završni deo kvalifikacija koji je vožen na mekim gumama nisu prošli Logan Sardžent, Valteri Botas, Niko Hulkenberg, Lijam Loson i Juki Cunoda.

Ostaje da se vidi kakva će biti odluka sudija obzirom da su oba vozača Ferarija pod istragom jer nisu ispoštovali maksimalno vreme kruga tokom prvog dela kvalifikacija.​ U pokušaju da se izbegne gužva na stazi, direktor trke je odredio maksimalno vreme kruga od 1:41.

Trka za Veliku nagradu Italije na programu je sutra u 15:00.

Ostavite komentar