Sport > Ostali sportovi

MotoGP KVALIFIKACIJE za VN Austrije: Frančesko Banjaja startuje sa POL POZICIJE, Vinjales potvrdio DOBRU FORMU

Hondini vozači potpuno su podbacili jer nijedan od četvorice takmičara ovog proizvođača nije uspeo da se plasira u drugi deo kvalifikacija

Izvor: K1info

19/08/2023 > 12:01

podeli vest:

MotoGP KVALIFIKACIJE za VN Austrije: Frančesko Banjaja startuje sa POL POZICIJE, Vinjales potvrdio DOBRU FORMU
Foto: Tanjug/AP Photo/Rui Vieira


Dukatijev šampion Frančesko Banjaja osvojio je pol poziciju za VN Austrije na stazi Red Bull Ring. On je najbolji krug odvezao u vremenu 1:28,539, što je samo 6 hiljaditih delova sekunde sporije od jučerašnjeg rekorda Marka Becekija.

Drugi je bio Aprilijin vozač Maverik Vinjales sa rezultatom 1:28,576, dok će kao treći iz prvog startnog reda startovati Bred Binder iz KTM-a koji je bi sporiji od Banjaje za 0,114 sekundi.

Najbrži u Q1 delu Džek Miler imao je četvrto vreme, dok je Aleks Markes iz Gresinija peti. Šesto mesto pripalo je drugoplasiranom iz Q1 Luki Mariniju iz Mooney VR46 tima.

Marko Beceki nije ponovio dobru vožnju od juče kada je postavio rekord staze i startovaće kao prvi iz trećeg startnog reda, zajedno sa Miguelom Oliveirom iz RNF Aprilije i Fabiom Kvartatrarom iz Jamahe.

Četvrti startni red rezervisan je za Žoana Zarka, Aleša Espargara, koji je tokom kvalifikacija izleteo sa staze, i Horhea Martina.

Pol Espargaro koji je bio treći u Q1 delu, kažnjen je pomeranjem za tri mesta zbog jučerašnjeg ometanja Marka Markesa tokom brzog kruga.

Hondini vozači potpuno su podbacili jer nijedan od četvorice takmičara japanskog proizvođača nije uspeo da se plasira u drugi deo kvalifikacija.

Sprint trka vozi se danas od 15 časova.

Ostavite komentar