Sport > Ostali sportovi

Žetva medalja SRPSKIH ATLETIČARA: Na prvenstvu Balkana ZLATA osvojili Vilagoš, Jovančević, Ilić...

I ostali srpski atletičari su pokazali sjajne rezultate

Izvor: K1info/telegraf.rs

22/07/2023 > 22:16

podeli vest:

Žetva medalja SRPSKIH ATLETIČARA: Na prvenstvu Balkana ZLATA osvojili Vilagoš, Jovančević, Ilić...
Foto: YouTube screenshot


Na Balkanskom prvenstvu za seniore i seniorke u atletici, srpska atletičarka Adriana Vilagoš uzela je zlatnu medalju zahvaljujući hicu od 60,62 metra u šestoj seriji.

To je ujedno i četvrta zlatna medalja za Srbiju u Kraljevu, i to baš na stadionu gde je Vilagoš 2021. godine postavila svetski rekord za mlađe juniore.

- Nije baš bilo vreme za bacanje i takmičenje, ali sam srećna ovim solidnim hicem i što sam bila na ovom stadionu - rekla je Adriana.

Strahinja Jovančević, skakač udalj, osvojio je takođe zlatnu medalju za srpski tim na ovom takmičenju, a njegov kolega iz iste discipline Lazar Anić bronzu.

U trci na 100 metara u ženskoj konkurenciji, naše devojke postigle su sjajne rezultate: Ivana Ilić je uzela zlato, a Milena Tirnanić bronzu.

U muškoj konkurenciji Aleksa Kijanović osvojio je četvrto mesto u trci na 100 metara. Njegov brat, Boško Kijanović trčao je lični rekord i obezbedio srebrnu medalju na 400 metara.

Naš desetostruki šampion Srbije, Asmir Kolašinac, osvojio je srebro u bacanju kugle, dok je Nikola Kostić osvojio  treće mesto u trci s preponama - što je njegova prva seniorska medalja.

Slavko Stević je osvojio bronzu u skoku uvis. Vredi pomenuti i to da je ženska štafeta u sastavu Anja Lukić, Ivana Ilić, MIlana Tirnanić i Tamara Milutinović oborila državni rekord. Stari je bio 44.68, dok je novi 44.65 sekundi.

 

 

Ostavite komentar