Sport > Ostali sportovi

Čelnici Meklarena RASKINULI UGOVOR sa Rikardom, a sada ga ŽELE NAZAD

Danijel Rikardo je pre Meklarena vozio za Reno, Red Bul, Toro Roso i Hispaniju Rejsing, a ove sezone njegovo mesto ima Oskar Pjastri

Izvor: K1info/Tanjug

05/01/2023 > 13:43

podeli vest:

Čelnici Meklarena RASKINULI UGOVOR sa Rikardom, a sada ga ŽELE NAZAD
Foto: Tanjug/AP Photo/Hussein Malla


Direktor ekipe Meklaren u šampionatu Formule 1 Zek Braun izjavio je da bi australijski vozač Danijel Rikardo mogao da se vrati u britanski tim, prenosi Sky Sport.

Rikardo je prošle sezone osvojio 11. mesto u generalnom plasmanu vozača sa 37 bodova. Meklaren je raskinuo ugovor sa Rikardom, koji će ove sezone da bude rezervni vozač Red Bula.

- Rikardo je talentovan. Pokazao nam je to u Monci, pobedio je u osam trka. Nadam se da ću ga videti ponovo na stazi u F1, što je i njegova želja, a vrata Meklarena su mu otvorena. Ako se zvezde poklope, voleo bih da se ponovo trkam sa njim - rekao je Braun za YouTube kanal Meklarena.

Rikardo je pre Meklarena vozio za Reno, Red Bul, Toro Roso i Hispaniju Rejsing.

Foto: Tanjug/AP Photo/Hussein Malla

 

Ove sezone za ekipu Meklarena voziće Lando Noris i Oskar Pjastri.

- Mislimo da će Oskar biti senzacionalan trkač. Ako pogledate njegovu karijeru, videćete da je osvojio mnogo u prvoj godini. On ima sjajan mentalni pristup sportu i sada kada Lando ima mnogo iskustva, mislimo da u ekipi imamo sjajan spoj iskustva i mladosti - naveo je Braun.

Nova sezona u šampionatu F1 počinje petog marta trkom za Veliku nagradu Bahreina.

 

Ostavite komentar