Sport > Ostali sportovi

Hamilton priznao da će mu FETEL NEDOSTAJATI na stazi: Neočekivane reči konkurencije

Luis Hamilton je u intervjuu za C4 odao dirljivu počast rivalu Sebastijanu Fetelu posle njegovog povlačenja iz Formule 1

Izvor: K1info

25/12/2022 > 17:24

podeli vest:

Hamilton priznao da će mu FETEL NEDOSTAJATI na stazi: Neočekivane reči konkurencije
Foto: Youtube PrintScreen/Oleg Gusev


Fetel se povukao iz takmičenja po završetku ovogodišnje sezone i Velike nagrade Abu Dabija, čime je okončao sjajnu karijeru u kojoj je osvojio četiri uzastopne titule (2010, 2011, 2012 i 2013), ostvarivši 53 pobede, 57 pol pozicija i 122 mesta na podijumu.

Hamilton i Fetel debitovali su u Formuli 1 2007. i osvojili su 10 od narednih 13 svetskih šampionata od 2008. nadalje, a direktnu borbu za titulu vodili su 2017. i 2018. godine.

Uprkos velikom rivalstvu na stazi, njih dvojica su razvili snažno prijateljstvo i podržavali jedan drugog u zauzimanju stava protiv rasne nejednakosti, pitanjima ljudskih prava i zabrinutosti za životnu sredinu.

- Mislim da će svima nedostajati Seb - rekao je Hamilton u intervjuu za C4. - Zaista sam zahvalan i počastvovan prijateljstvom sa njim.

Foto: Youtube PrintScreen

Luis Hamilton i Sebastijan Fetel

- Uopšteno gledajući, imao sam kontakte sa mnogo vozača, ali osećam da sam sa njim ostvario drugačiji odnos. Ta povezanost je sa nekima veća nego kod drugih, ali zaista sam zahvalan za prijateljstvo sa Sebom - priznao je Hamilton.

Hamilton je za Fetela rekao da je "čovek koji zaista stoji iza svojih reči i da poseduje integritet".

- Generalno, on je veoma ljubazan i skroman, ali i pun poštovanja. Takođe je saosećajan.

Foto: Youtube PrintScreen

Sebastijan Fetel i Luis Hamilton na Velikoj nagradi Kanade 2016.

Britanski šampion primećuje da je Nemac  jedan od retkih vozača koji se ne zalaže samo za sebe.

- Koji se od vozača zalaže za nešto, osim za samog sebe? To je ono čemu se stvarno teba diviti u ljudskom biću.

- Nedostajaće mi na stazi. Mislim da je on jedan od retkih vozača za koje ću uvek… za 20 ili 30 godina i dalje ćemo biti prijatelji - iskren je Hamilton.

Fetelov odlazak u penziju ostavlja Hamiltona (37) i Fernanda Alonsa (41) kao jedine vozače koji su se 2007. godine takmičili a i dalje su u najbržem karavanu na svetu u 2023. godini.

Hamilton je rekao kako očekuje da će se Fetel vratiti sa novom ulogom u Formuli 1.

 

Ostavite komentar