Sport > Fudbal

SPUŠTENA ZAVESA NA BUNDESLIGU! LEVERKUZEN UŠAO U ISTORIJU! DORTMUND SE OPROSTIO OD LEGENDE ROJSA

Izvor: K1info

Autor: Đorđe Gvero

18/05/2024 > 18:32

podeli vest:

SPUŠTENA ZAVESA NA BUNDESLIGU! LEVERKUZEN UŠAO U ISTORIJU! DORTMUND SE OPROSTIO OD LEGENDE ROJSA
Foto: borrusia dortmund


Odigrano je poslednje kolo nemačke Bundeslige, 34. po redu ove sezone. Bajer Leverkuzen je ispisao istoriju, postao je od Neverkuzena, jedini tim ikada koji je osvojio titulu bez i jednog poraza! Marko Rojs se na fenomenalan način oprostio od Borusije Dortmund, a tugovali su u Bohumu i Kelnu...

Ćabi Alonso dominira sa Leverkuzenom ove sezone! U poslednjem kolu, na svojoj Bajer areni savladali su Augzburg sa 2:1. Za novog Nemačkog šampiona pogađali su Bonifejs u 12. minutu i Endrih u 27. Počasni gol za goste postigao je Komur u 62. minutu. Ovom pobedom Leverkuzen je ove sezone uradio ponovo nešto veliko. Pored prve titule u istoriji kluba, "apotekari" su je na kraju osvojili na spektakularan način! Prvi klub u istoriji Bundeslige koji je osvojio titulu bez izgubljenog meča!

 

 

Ako za nekog igrača možemo da kažemo da je prava legenda kluba, i sinonim za vernost to je svakako Marko Rojs! Danas je odigrao poslednju utakmicu na Vestfalenu i oprostio se od svog kluba i navijača i to na kakav način! Rojs je postigao fenomenalan gol iz slobodnog udarca i imao je i asistenciju u pobedi Dortmunda nad Darmštadom sa 4:0. Rojs je za popularne milionere sa Vestfalena odigrao 292 utakmice i postigao je 112 golova! 1. juna imaće priliku da se oprosti na način kao iz filma, pošto će Borusija igrati veliko finale Lige šampiona protiv Real Madrida!

 

 

U ostalim utakmica zabeleženi su sledeći rezultati:

Frankfurt 2:2 Lajpcig

Hajdenhem 4:1 Keln

Hofenhajm 4:2 Bajern 

Štutgart 4:0 Mehengladbah

Union Berlin 2:1 Frajburg

Verder 4:1 Bohum

Volfsburg 1:3 Majnc

Rekapitulacija poslednjeg kola:

Šampion se odavno znao to je Bajer Leverkuzen, a uz njih u Ligu šampiona će: Štutgart, Bajern Minhen, Lajpcig i Dortmund. U Ligu Evrope: Ajntraht Frankfurt, dok će u kvalifikacije za Ligu Konferencija ići Hofenhajm. Iz lige su ispali: Keln i Darmštad, dok će Bohum imati još jednu šansu da ostane u elitnom rangu, pošto su završili kao 16. na tabeli i igraće protiv Fortune Dizeldorf za opstanak.

 

Standings provided by Sofascore

 

Ostavite komentar