Sport > Košarka

Da li je ovo znak da će NIKOLA JOKIĆ igrati za REPREZENTACIJU na OI u Parizu? Oglasio se Košarkaški savez Srbije

KSS ga je nazvao "reprezentativcem", pa se fanovi sada razmišljaju - da li je to odgovor na pitanje hoće li zaigrati za reprezentaciju

Izvor: K1info/telegraf.rs

Autor: Kristina Jokić

09/05/2024 > 10:42

podeli vest:

Da li je ovo znak da će NIKOLA JOKIĆ igrati za REPREZENTACIJU na OI u Parizu? Oglasio se Košarkaški savez Srbije
Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski


Nikola Jokić je ispisao istoriju NBA lige, pošto je po treći put osvojio nagradu za najboljeg igrača lige, a povodom toga oglasio se i Košarkaški savez Srbije, koji mu je čestitao putem društvenih mreža.

Jokić je treći put osvojio ovo laskavo priznanje u poslednje četiri godine i postao tek deveti igrač sa tri ili više MVP priznanja. 

- Po treći put, najkorisniji igrač NBA lige je naš Nikola Jokić! Na taj način, reprezentativac Srbije je ispisao još jednu stranicu u istoriji našeg sporta, NBA lige i košarke na globalnom nivou. Ponosni na Nikolu! Čestitamo - objavljeno je na zvaničnom nalogu KSS.

Jokić je regularnom delu sezone u NBA ligi prosečno beležio 26,4 poena uz 12,4 skokova i devet asistencija. 

Navijače iz Srbije najviše zanima da li će Jokić ovog leta igrati na Olimpijskim igrama u Parizu, pošto je prošle godine otkazao Mundobasket zbog premora nakon naporne NBA sezone i osvajanja prstena.

Ova čestitka Saveza, kao i to što je označen kao reprezentativac Srbije, mnogima već deluje kao dobar znak kada je potencijalno Jokićevo učešće na Olimpijskim igrama.

 

Ostavite komentar