Sport > Košarka

Avramović PROMAŠIO šut za pobedu! Igraće se majstorica u Beogradu!

Košarkaši Budućnosti savladali su ekipu Partizana rezultatom 74:73 i tako izborili odlučujuću utakmicu koja će se igrati u Beogradu.

Izvor: K1info

Autor: Đorđe Gvero

07/05/2024 > 17:55

podeli vest:

Avramović PROMAŠIO šut za pobedu! Igraće se majstorica u Beogradu!
Foto: Starsport/shutterstock


Prvo poluvreme proteklo je u čestim promenama vođstva, a Partizan je posle 20 minuta vodio rezultatom 40:36.

Partizan je na startu treće deonice vodio 46:40, ali je domaćin zaigrao bolje i preokrenuo.

U poslednjih 10 minuta se ušlo sa 62:57 za domaćina. Sedam minuta pre kraja isključen je košarkaš Partizana Frenk kaminski, a Budućnost je u tom trenutku vodila plus devet (68:59). U poslednja tri minuta ušlo se sa 70:67 za Budućnost, a 71 sekundu pre kraja bilo je 74:69.

Aleksa Avramović je sa dva pogođena slobodna bacanja smanjio na 73:74 15 sekundi pre kraja. Jedanaest sekundi pre kraja Kenan Kamenjaš nije iskoristio nijedno od dva slobodna bacanja, a Avramović je uz zvuk sirene promašio polaganje za pobedu.

Najefikasniji u redovima Budućnosti bio je Kevin Ferel sa 13 poena, Kenan Kamenjaš je dao 12, Nikola Tanasković 11, a Flečer Megi 10.

Kod "crno-belih" je Kevin Panter dao 17 poena, uz šut za tri poena 1/7, a Pi Džej Doužer je dao 10 poena za Partizan koji za tri poena bio veoma loš - 3/19.

Treći meč igra se u petak u beogradskoj Areni, a satnica će biti naknadno objavljena.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UŽIVO:

1. četvrtina:

Slavković otvara utakmicu svojim poenima iz reketa i Budućnost vodi 2:0. Mateuš Ponitka na drugoj strani pogađa uz dodatno slobodno bacanje i gosti iz Beograda vode sa 3:2. Budućnost pravi mini-seriju poena iz kontre i vode sa 8:5. Budućnost preko Slavkovića i Popovića uspeva da održi minimalnu prednost na svojoj strani, sada je 13:12 za podgoričane. Pi Džej Doužer pravi nesportski faul i ekipa Budućnosti će imati priliku da poveća svoju prednost. Partizan preko Kevina Pantera dolazi do prednosti i na tri minuta pre kraja prve četvrtine vodi sa 16:14. Nikola Tanasković pogađa za domaću ekipu iz reketa i smanjuje na 18:17. Prva četvrtina završava rezultatom 23:20 za Partizan.

 

2. četvrina:

Kevin Panter otvara drugu četvrtinu trojkom iz tranzicije i klupa Budućnosti je zatražila tajm-aut. Budućnost je mnogo bolje zaigrala posle tajm-auta, smanjuju na 26:24 i sada je klupa Partizana zatražila tajm-aut. Kenan Kamenjaš se lepo snalazi u reketu i donosi izjednačenje. Budućnost je počela da pogađa za tri poena, vezuju dve trojke i preokreću rezultat na 32:30 u svoju korist. Alen Samailagić donosi izjednačenje Partizanu i sada je 36:36 na minut do kraja druge četvrtine. Partizan je odigrao dva odlična napada, poentirao i na poluvreme se odlazi sa 40:36 za Partizan.

 

3. četvrtina:

Budućnost je uspela da smanji zaostatak za Partizanom, imali su minimačan zaostatak, ali je ponovo Alen Smailagić ponovo povećao prednost Partizana. Budućnost pogađa jako važnu trojku i ponovo je zaostatak minimalan. Na televizijski tajm-aut se odlazi rezultatom 52:52. Nakon televizijskog tajm-auta Budućnost je zaigrala mnogo bolje, poveli su sa 59:55 i tim rezultatom se ulazi u poslednji minut treće četvrtine. Na kraju ova četvrtina završava rezultatom 62:57 za Budućnost.

 

4. četvrtina:

Joan Makundu snažno zakucava pod faulom i Budućnost povećava svoju prednost na 65:57 na početku poslednje četvrtine. Frenk Kaminski ubacuje prve poene za Partizan posle tri minuta igre u poslednjoj četvrtini i smanjuje na 65:59. Partizan preko Kevina Pantera i Alena Smailagića smanjuje na 68:63 i klupa Budućnosti je zatražila tajm-aut. Kevin Panter je preuzeo sve u svoje ruke u ovim momentima, Partizan smanjuje na 70:67 i klupa Budućnosti traži novi tajm-aut. Budućnost je uspela da održi prednost, realizovali su dva vezana napada i vode 74:69. Partizan je promašio šut za pobedu i Budućnost odnosi pobedu 74:73.

Ostavite komentar