Sport > Košarka

Posle Jovića NOVA "BOMBA" - Raduljica u Zvezdi!

Sa reprezentacijom Srbije ima tri srebra, - na Olimpijskim igrama, sa Svetskog prvenstva i Evrobasketa

Izvor: K1info

28/09/2022 > 15:08

podeli vest:

Posle Jovića NOVA "BOMBA" - Raduljica u Zvezdi!
Foto: wikipwdia


Miroslav Raduljica se posle 10 godina vratio u srpsku košarku i oblači dres Crvene zvezde. Bivši reprezentativac potpisao je danas dvogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom, saopštio je beogradski klub.

Raduljica je počeo karijeru u FMP-u, a u sezoni 2011/12 nosio je dres beogradskog Partizana, dok je sa reprezentacijom Srbije osvojio tri srebrne medalje.

On sada ima 34 godine, a poslednjih pet je proveo u Aziji pa ćemo videti kako će se aklimazizovati na evropsku košarku i nastupe u Evroligi sa Crvenom zvezdom.

Veruje se da ovo nije poslednje pojačanje crveno-belih i da bi uskoro mogao da dođe i plejmejker Stefan Jović, kako su prethodno objavili grčki mediji.

Prethodno je u karijeri stekao i NBA iskustvo nastupajući za Minesota Timbervulvse i Milvoki Bakse, u Kini je nastupao još za Šandong Lajonse, a u Evropi za Partizan, Panatinaikos, Efes Pilsen, Albu iz Berlina, Azovmaš, Borac iz Čačka, dok je u seniore krenuo iz FMP-a.

 

Sa reprezentacijom Srbije ima tri srebra i to na Olimpijskim igrama u Riju, sa Svetskog prvenstva u Španiji i Evrobasketa u Poljskoj. Kada je reč o mlađim selekcijama, to su bila sve sama zlata - sa Univerzijade u Beogradu 2009. godine, Evropskog prvenstva u Letoniji za igrače do 20 godina 2008. godine, Svetskog prvenstva za igrače do 19 godine u Srbiji 2007. godine i Evropskog šampionata za igrače do 18 godina u Srbiji i Crnoj Gori.

Raduljica se posle uspešno obavljenih lekarskih pregleda priključio treninzima Crvene zvezde.

Crvena zvezda će prvi meč u novoj sezoni imati u subotu protiv ekipe MZT Skoplje, u prvom kolu regionalne ABA lige.

 

 

Ostavite komentar