Sport > Košarka

EVROLIGA ne menja FORMAT! Još je neizvesno šta će biti sa RUSKIM TIMOVIMA

Isti broj timova i naredne sezone

Izvor: K1info

Autor: Đorđe Gvero

26/03/2024 > 13:22

podeli vest:

EVROLIGA ne menja FORMAT! Još je neizvesno šta će biti sa RUSKIM TIMOVIMA
Foto: Fcbayern.com/Wikipedia/Twitter FC Bayern Munich/K1


Ulazimo polako u završnu fazu Evrolige.

Ostalo je još samo 3 kola do kraja regularnog dela, a Srbija ima jednog predstavnika koji će se i ove godine boriti za plej-of, a to je Partizan!

Kakva će budućnost elitnog takmičenja biti to baš i ne znamo, da li ćemo ponovo gledati Evroligu sa dva naša predstavnika takođe ne znamo... Ono što za sada znamo, barem sudeći prema izjavama čelnika Paulijusa Motijeunasa, format i broj timova naredne sezone se neće menjati. Takođe, šampion Aba lige će sigurno naredne sezone igrati u Evroligi:

- U novoj sezoni imaćemo isti format. Idemo korak po korak, nema jasnog plana. Želimo da vidimo šta će biti sa ruskim timovima, kada će moći da se vrate, šta će biti sa Evrokupom... Ima mnogo stvari koje treba razmotriti. Ne želimo da budemo zatvorena liga, nikada nismo ni bili. Evrokup je naš drugi događaj, koji je veoma važan i veliki klubovi učestvuju. Svima dajemo šansu da se bore za ulazak u Evroligu. Želimo da razvijamo i Evrokup, gde vidimo koji klubovi rastu. Teško je direktno ući u Evroligu, tako da je ovo međukorak - rekao je Litvanac u razgovoru za grčku SDNA.

Bitna tema razgovora bio je i Dubaji. Arapi su već ušli u ABA ligu, čeka se samo zvanično saopštenje, a sada čekamo razrešenje sa Evroligom:

- Logično je da postoji interesovanje i pozitivno je da postoji želja sa obe strane. Govorimo o odličnom gradu, sa neverovatnim uslovima. Odluka je teška, jer je reč o drugom kontinentu, drugoj kulturi i sasvim drugim podacima. Pregovori traju jer odluka nije laka. Ekipe će glasati, to se još nije desilo, ali idemo korak po korak. Naravno da postoje sumnje, ali ne vidimo sumnju na licima ljudi koji vode projekat. To je izazov za sve. Evroliga ima veoma visok nivo i ako uđete u nju biće kao da uskačete u voz koji juri 120 km na sat. Rizik postoji, želimo da ga minimiziramo, zato je naš predlog da se ide na nešto manje, zato razgovaramo da tim Dubaija prvo uđe u Evrokup i tu pokaže svoju vrednost“.

 

Ostavite komentar