Sport > Košarka

Zvezda preslaba za Bajern. Bavarci SLAVILI u Minhenu i ostavili Zvezdu IZA SEBE na tebeli!

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od ekipe Bajerna iz Minhena rezultatom 74:66 u okviru 27. kola Evrolige

Izvor: K1info

Autor: Đorđe Gvero

01/03/2024 > 20:07

podeli vest:

Zvezda preslaba za Bajern. Bavarci SLAVILI u Minhenu i ostavili Zvezdu IZA SEBE na tebeli!
Foto: Starsport


Košarkaši Crvene zvezde izgubili su od ekipe Bajerna iz Minhena rezultatom 74:66 i tako po svemu sudeći ostali bez šansi da se plasiraju u plej-in ovogodišnje Evrolige.

Beogradski tim je imao inicijativu u prvoj četvrtini, igrali su dobro, imali sedam poena prednosti, ali je nakon tajm-auta koji je zatražio Pablo Laso, njegov tim zaigrao značajno bolje i prvu četvrtinu završio rezultatom 20:17 u svoju korist.

Od kraja prve četvrtine pa sve do poslednje četvrtine, Bajern je imao inicijativu u meču, konstantno vodio i delovalo je kao da drže sve u svojim rukama.

Poslednju četvrtinu je Zvezda otvorila sa pet brzih poena, prišli su na samo dva poena zaostatka (53:51), ali je ponovo nakon tajm-auta koji je zatražio Pablo Laso, njegov tim zaigrao bolje i brzo otišao na dvocifrenu prednost, koju je Zvezda uspela da smanji, ali ne i da dostigne do kraja.

Najefikasniji u timu Bajerna je bio Devin Buker sa 22 ubačena poena, a najbolje ga je pratio NBA vetaran Serž Ibaka sa 12 ubačenih poena.

U ekipi Crvene zvezde najviše se istakao Džavonte Smart sa 13 ubačenih poena, a osim njega najefikasniji u crveno-belom dresu bio je Džoel Bolomboj sa 11 ubačenih poena.

Crvena zvezda u sledećem kolu gostuje ekipi Monaka, dok će Bajern ići u goste Anadolu Efesu.

 

Standings provided by Sofascore

 

 

 

 

 

 

 

 

 

UŽIVO:

1. četvrtina:

Luka Mitrović otvara ovaj meč svojim poenima iz reketa. Serž Ibaka se najbolje snalazi na drugoj strani posle jednog odbitka u reketu i polaže za svoje prve poene. Džavonte Smart je pogodio jednu tešku trojku i sada Zvezda ima prednost 9:4. Jago Dos Santos i Mitrović sjajno kombinuju u kontri, Zvezda vodi 11:4 i klupa Bajerna je prinuđena da zatraži tajm-aut. Nakon tajm-auta Bajern je zaigrao mnogo bolje u napadu, međutim Zvezda i dalje koristi njibove propuste u odbrani, tako da se beogradski tim odvojio na 19:13. Devin Buker vezuje četiri poena, na to je Anreas Obst dodao i trojku, tako da je ekipa Bajerna preokrenula rezultat i sada vode 20:19 na kraju prve četvrtine.

 

2. četvrtina:

Andreas Obst otvara drugu četvrtinu novom trojkom i Bajern povećava svoju prednost na 23:19. Jago Dos Santos je posle promašaja sjajno pokupio loptu, zatim atraktivno dodao Fredi Gilespiju koji ubacuje svoje prve poene. Ni jedan ni drugi tim ne mogu ništa da pogode u poslednjih nekoliko napada, tako da se odlazi na televizijski tajm-aut sa prednošću Bajerna 28:23. Nakon tajm-auta Bajern je uspeo da zadrži prednost od pet poena tako da se u poslednji minut ušlo rezultatom 32:27 za nemački tim. Na kraju poluvremena rezultat je ostao 32:27.

 

3. četvrtina:

Bajern je silovito otvorio drugo poluvreme, postigli su dve brze trojke, dok je na drugoj strani samo Rokas Gedraitis pogodio za dva poena, tako da su bavarci otišli na najveću prednost u meču, sada je 38:29. Zvezda poenima Džoela Bolomboja i Nemanje Nedovića prilazi na pet poena zaostatka, tako da je rezultat 40:35. Bajern je uspeo da se brzo vrati na prednost od devet poena, koju uspevaju da održe već par minuta. Nakon što su dugo imali prednost od devet poena, ekipa Bajerna je preko Devina Bukera, koji je bio polovičan sa linije penala, prvi put došla do dvocifrene prednosti 53:43. Na kraju četvrtine rezultat je 53:46.

 

4. četvrtina:

Majk Tobi otvara poslednju četvrtinu svojom trojkom, nakon toga Nedović je sjajnim prodorom postigao nove poene i Zvezda prilazi na 53:51. Zvezdinu seriju je prekinuo Leandro Bolmaro koji je pogodio jednu važnu trojku za Bajern i sada bavarci imaju prednost od pet poena. Isak Bonga i Serž Ibaka donose ponovo dvocifrenu prednost Bajernu i sada deluje kao da nemački tim ima sve u svojim rukama na minut i po do kraja meča. Meč završava rezultatom 74:66.

Ostavite komentar